Campionatul European de Polo Masculin de la Dubrovnik: România învinge Slovacia și se califică în fazele eliminatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa României a învins în această seară Slovacia, în ultimul meci din Grupa D a Campionatului European de Polo Masculin care se desfășoară la Dubrovnik, în Croația.

România învinge Slovacia și merge în fazele eliminatorii
România învinge Slovacia și merge în fazele eliminatorii FOTO arhiva Adevărul

În urma rezultatului, tricolorii termină grupa pe primul loc cu trei victorii din trei meciuri.

Meciul cu Slovacia a fost unul foarte strâns, echipa noastră reușind să câștige ultimul sfert, cu 2-0, după ce primele s-au terminat egal: 1-1, 3-3, iar al treilea a fost câștigat de adversari, cu 2-3.

Scorul final a fost 8-7 pentru România.

În primele două meciuri disputate la Dubrovnik tricolorii au învins Olanda, cu 12-8, și Slovenia, cu 13-5.

Înainte de ultimele meciuri din Grupa D, România e pe primul loc, cu șase puncte. Olanda și Slovacia aveau câte trei puncte, iar Slovenia era ultima, fără niciun punct.

După ultimele meciuri, România a rămas pe primul loc, cu 9 puncte, iar Slovacia a terminat cu 3 puncte. Meciul Olanda-Slovenia nu începuse la ora publicării acestui articol.

Campionatul European de polo are două divizii. În prima sunt grupele A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia). În al doilea eșalon sunt grupele C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

Din grupele primei divizii, echipele clasate pe locurile 1-2 merg în sferturile de finală, iar cele de pe 3-4 în partidele de baraj pentru „sferturi”. Din grupele diviziei a doua, formațiile clasate pe pozițiile 1-2 merg la baraj, iar cele de pe 3 și 4 în meciurile de clasament.

Așadar, România va juca împotriva unei echipe din prima divizie, clasată pe 3 sau 4 în grupa sa.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite