Polo masculin: România a obţinut a doua sa victorie la Campionatul European, 13-5 cu Slovenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala masculină de polo pe apă a României a învins fără drept de apel formaţia Sloveniei, cu scorul de 13-5 (6-1, 2-2, 2-1, 3-1), duminică seara, la Dubrovnik (Croaţia), în Grupa D a Campionatului European 2024.

Victorie a echipei de polo masculin a României FOTO Facebook
Victorie a echipei de polo masculin a României FOTO Facebook

Tricolorii au bifat a doua victorie, după 12-8 cu Olanda, anunță Agerpres. Vlad Georgescu a marcat 3 goluri, Matei Luţescu 2, Andrei Prioteasa 2, Silvian Colodrovschi 2, David Belenyesi, Victor Antipa, Andrei Ţepeluş, David Bota.

Golurile slovenilor au fost reuşite de Benjamin Popovic, Jasa Kadivec, Vukasin Stefanovic, Andraz Pusavec şi Jurij Seljak. Duminică seara are loc şi celălalt meci al grupei, Slovacia - Olanda.

România ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte, urmată de Slovacia, 3 puncte, Olanda, 0 puncte, Slovenia, 0 puncte, și e calificată în play-off-ul pentru sferturile de finală, indiferent de rezultatul ultimului meci din grupă, cu Slovacia (9 ianuarie, ora 18.45).

În fazele eliminatorii ale Europeanului de polo masculin, naționala noastră va întâlni o echipă din prima divizie, clasata pe locul 3 sau 4 în grupa sa. În prima grupă sunt A Muntenegru, Spania, Franța, Croația, iar în a doua, Georgia, Ungaria, Italia și Grecia.

România, mare surpriză la Campionatul European de polo din Croaţia. A învins favorita grupei

Naţionala masculină de polo pe apă a României a învins echipa Olandei cu scorul de 12-8 (3-1, 3-3, 4-3, 2-1), vineri seara, la Dubrovnik, în primul său meci din Grupa D a Campionatului European din Croaţia.

Olanda, favorita grupei, a marcat primul gol, dar tricolorii au punctat apoi de trei ori la rând. Batavii au egalat în două rânduri, 3-3 şi 4-4, după care România nu a mai cedat controlul până la final, câştigând fără emoţii. Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Tudor Fulea 4 goluri, Silvian Colodrovschi 3, Matei Luţescu, Andrei Ţepeluş, Vlad Georgescu, Levente Vancsik şi David Belenyesi.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite