Campion olimpic rămas fără ambele picioare după ce i-au fost amputate. „Luptăm să-i salvăm mâinile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roman Kostomarov, fost campion olimpic la patinaj artistic în proba de dans la JO de la Torino din 2006, a suferit o amputaţie a picioarelor, fiind într-o stare extrem de gravă, scrie Reuters, care citează ziarul Izvestia.

Roman Kostomarov, în vârstă de 46 de ani, care a câştigat aurul alături de Tatiana Navka la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino, a fost internat într-un spital din Moscova pe 10 ianuarie după ce s-a plâns de o stare de slăbiciune accentuată şi durere în piept.

El a fost diagnosticat cu sepsis şi pneumonie şi internat de urgenţă la terapie intensivă, unde a fost intubat, scrie Agerpres. Kostomarov se afla într-o comă indusă și conectat la un ventilator, de la care a fost deconectat pe 24 ianuarie. Tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid, însă, și a existat riscul de sepsis (n.r. – otrăvire a sângelui). Sportivul şi-a pierdut complet un picior, iar celălalt picior a fost amputat până la călcâi, însă starea lui se menţine gravă.

Roman Kostomarov alături de soția sa Oksana Domnina FOTO Profimedia
Roman Kostomarov alături de soția sa Oksana Domnina FOTO Profimedia

„Din păcate, a trebuit să îi amputăm picioarele. Roman este conștient și se află în unitatea de terapie intensivă sub atenta supraveghere a medicilor. Acum ne luptăm să-i salvăm mâinile”, a declarat o sursă medicală citată de agenția TASS. 

În ziua în care Roman a împlinit 46 de ani, pe 8 februarie, soția lui, fosta patinatoare Oksana Domnina, a postat un mesaj pe Instagram: „Toate bune, eroul meu, puternicul meu, dragul meu, campionul meu în toate. Sunt mândră de tine, de curajul tău, de puterea ta și de dorința ta de a trece prin această situație cât mai repede posibil”.

Născut la Moscova, Kostomarov a început să patineze la vârsta de nouă ani. Kostomarov şi Navka au fost campioni mondiali de două ori şi europeni de trei ori.

Roman Kostomarov FOTO Profimedia
Roman Kostomarov FOTO Profimedia
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite