„Câinii” şi „lupii” caută alternative. Planul prin care toate cluburile de tradiţie din Liga I vor fi din nou „de stat”

0
0
Steaua - Dinamo FOTO Razvan Pasarica

Iniţiativa Clubului Sportiv al Armatei Steaua, care a decis să reînfiinţeze secţia de fotbal, după ce a reintrat în posesia mărcii Steaua , pe care Gigi Becali a deţinut-o până în decembrie 2014, le-a dat idei şi altora.

Viitoarele echipe de juniori ale “militarilor” se antrenează deja în Ghencea, complex părăsit de asemenea de echipa latifundiarului din Pipera, sub comanda fostelor glorii Adrian Bumbescu, Radu Troi, Vasile Aelenei şi Anton Doboş. Şefa Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, a decis să urmeze aceeaşi cale. Gruparea Ministerului de Interne a demarat la rândul său selecţiile pentru copii şi juniori, apelând de asemenea la o fostă mare glorie, Ionel Augustin, pentru a-i coordona această activitate.

Ca şi George Boroi, comandantul Clubului Sportiv al Armatei, Elisabeta Lipă are în plan să înscrie, începând de la anul, o grupare de seniori în Liga a IV-a. „Am vorbit cu doamna Lipă şi vreau să ajut financiar la înfiinţarea centrului de copii şi juniori de la Clubul Sportiv Dinamo. Vrem să facem un proiect ambiţios, la fel ca al lui Hagi. Vom înscrie o echipă în Liga a IV-a. CS Dinamo deţine brandul Dinamo, nu actuala FC Dinamo”, a explicat fostul acţionar dinamovist Vasile Turcu. De asemenea, Primăria Ploieşti a înfiinţat o secţie de fotbal la Clubul Sportiv Municipal în această vară, având în vedere că un faliment al Petrolului n-ar fi deloc exclus la finalul actualului sezon. De echipa de seniori a CSM-ului se ocupă Valentin Sinescu, ajutat de fostele glorii ale „lupilor galbeni”, Gheorghe Mârzea, Costin Plăvache şi Marcel Catinca.

Şi Marius Stan vrea să creeze un nou Oţelul

Un scenariu similar se petrece şi la Galaţi, unde fosta campioană Oţelul, intrată din 2012 pe mâna afaceristului Dan Grigore Adamescu, este tot mai aproape de faliment pe zi ce trece. În condiţiile în care şi celălalt brand local, Dunărea, s-a desfiinţat anul trecut, Primăria Galaţi, condusă de Marius Stan, s-a reorientat către o echipă din Liga a III-a, Metalosport. Gruparea va avea susţinerea financiară a municipalităţii pentru a promova în primă fază în eşalonul secund, iar ţinta pe termen mediu este readucerea fotbalului gălăţean în prima ligă cu această formaţie, care îşi va schimba denumirea în Oţelul.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite