Burleanu, prima reacție după incidentele de la România - Kosovo: „Voiau ca meciul să nu se termine pe teren”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit în premieră despre sancțiunea primită de la UEFA după partida Romînia - Kosovo, disputată în urmă cu aproape două săptămâni în preliminariile Euro 2024. Fortul continental ne-a suspendat terenul la meciul cu Andorra (15 octombrie), în urma incidentelor de la partida cu Kosovo, 2-0, dar a și amendat FRF cu 52.000 de euro.

Jucătorii din Kosovo, presiuni ca meciul să se încheie mai repede. Foto Inquam
Jucătorii din Kosovo, presiuni ca meciul să se încheie mai repede. Foto Inquam

Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18 și reluată la aproape 50 de minute distanță pentru că ultrașii din facțiunea ”uniți sub tricolor” au afișat și au scandat mesajul: „Kosovo e Serbia”. Jucătorii oaspeți au părăsit terenul și au încercat să obțină la ”masa verde” o victorie prin care să reintra în calculele calificării la Euro 2024, acuză Răzvan Burleanu, șeful FRF.

Pentru incidentele de la partida România - Kosovo, dusă la bun sfârșit și câștigată de ”tricolori” cu 2-0, UEFA a amendat FRF cu 52.000 de euro, iar următorul meci al naționalei, cu Andorra, va fi urmărit din tribune numai din copii sub 14 ani.

Razvan Burleanu îi acuză pe kosovari că i-au provocat pe fanii români. Foto Sportpictures
Razvan Burleanu îi acuză pe kosovari că i-au provocat pe fanii români. Foto Sportpictures

„E o decizie dură, dar corectă totodată în ceea ce privește sancțiunile din punct de vedere disciplinar. De ce spun că e o decizie dură? Cu siguranță că jucătorilor noștri le va lipsi susținerea suporterilor, susținere care i-a și împins de la spate mai ales în meciurile din acest an.

E păcat că jucătorii noștri nu vor putea beneficia în continuare de susținerea propriilor suporteri, mai ales pe teren propriu. Când spun că e o decizie corectă mă refer mai ales la faptul că eram recidiviști, au fost mult mai multe capete de acuzare împotriva noastră, iar comisiile UEFA nu fac nicio distincție între 400 de suporteri și peste 30.000 de suporteri care au susținut într-un mod extraordinar echipa națională, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Tratament nepotrivit și pentru ai noștri în Kosovo

Președintele FRF a mers mai departe și s-a declarat convins că delegația celor din Kosovo a vrut să câștige meciul la comisiile de disciplină: „Jucătorii din Kosovo au ieșit de pe teren ca urmare a unui protocol aplicat de UEFA, chiar dacă acel protocol nu a fost comunicat către toată lumea. Au fost câteva elemente susținute de apărarea noastră, astfel ca sancțiunea să fie cât mai redusă. Și noi am avut parte în Kosovo de un tratament total nepotrivit pentru ce vrem să promovăm în fotbal.

Kosovarii au intrat pe teren provocând suporterii, urmăreau obiectivul ca meciul să nu se termine pe teren. Kosovo ori a avut sancțiuni pentru ce s-a întâmplat la Priștina, ori urmează să primească”, a mai spus Răzvan Burleanu.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite