Decizia UEFA încinge spiritele în Kosovo: „Pedeapsa pentru FRF să fie cât se poate de mare, să servească drept exemplu“

0
Publicat:

Federația de Fotbal din Kosovo nu este mulțumită de pedeapsa dată de UEFA după incidentele de la meciul de pe Arena Națională. Și Gazeta Express a spus că sancțiunea este „blândă”. FRF a primit o amendă de 52.000 de euro, iar meciul România-Andorra se va juca fără spectatori.

Incidente la meciul România-Kosovo FOTO Inquam Photos/ George Călin
Incidente la meciul România-Kosovo FOTO Inquam Photos/ George Călin

Federația de Fotbal din Kosovo este nemulțumită de decizia UEFA și a anunțat că va face demersuri astfel încât FRF să fie pedepsită mult mai aspru, relatează gsp.ro 

"Federația de Fotbal din Kosovo (FFK) își exprimă nemulțumirea față de decizia UEFA de a pedepsi Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro și un meci fără spectatori. FFK își va continua calea juridică și va depune o plângere la organele competente ale UEFA, solicitând ca pedeapsa pentru Federația Română de Fotbal să fie cât se poate de mare, nu doar financiar, dar și sub alte forme, astfel încât să servească drept exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă astfel de insulte rasiste împotriva unei Federații membre și o țară recunoscută la nivel internațional.

FFK este determinată să ceară UEFA, prin pedeapsa pentru Federația Română de Fotbal, să demonstreze clar tuturor Federațiilor, grupărilor de fani și oricui altcuiva că statul Kosovo, echipa națională din Kosovo și Federația de Fotbal din Kosovo trebuie să fie tratate și respectate la fel ca orice țară, echipă națională și Federație membră UEFA", se arată în comunicatul Federației.

Decizia UEFA după meciul România-Kosovo: cine are acces pe stadion la partida cu Andorra. FRF a fost amendată

După incidentele de la meciul România-Kosovo, UEFA a dat verdictul. FRF a fost amendată cu 52.000 de euro, iar la meciul cu Andorra, care va avea loc pe 15 ocotmbrie, pe stadion au acces doar copiii cu vârsta sub 14 ani.

  "Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie. UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise. Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri(...)", se arată într-un comunicat al Federației.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite