Benzema, milionarul de aur: Salariul său amețitor, la Real Madrid

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ediția scandaloasă de anul trecut, când Lionel Messi, departe de forma sa cea mai bună, a fost desemnat „Balonul de Aur“, înaintea lui Robert Lewandowski, premiul acordat de „France Football“ și-a recapătat credibilitatea, în 2022.

Karim Benzema, o mașină de marcat goluri, la Real Madrid. FOTO: Facebook
Karim Benzema, o mașină de marcat goluri, la Real Madrid. FOTO: Facebook

Pentru că, luni seară, la Paris, trofeul i-a fost acordat lui Karim Benzema (Franța, Real Madrid). Adică, jucătorului care, într-adevăr, a meritat această distincție. Iată argumentele pur fotbalistice: atacantul francez a câștigat titlul, Supercupa Spaniei și Liga Campionilor cu formația sa de club, în stagiunea precedentă. Și în actuala a pornit tot cu un triumf: Supercupa Europei. Contribuția lui Benzema la aceste trofee? Uriașă! În sezonul trecut, în 46 de apariții în tricoul Realului, Karim a punctat de 44 de ori și a oferit 15 pase decisive. Și în actuala stagiune, Benzema are cifre impresionante: 10 meciuri la Real, cinci goluri și o pasă de gol. Ultima sa reușită în tricoul formației blanco a venit, duminică, în El Clasico, 3-1 cu Barcelona.

Benzema (stânga) a primit Balonul de Aur din partea lui Zidane. FOTO: Twitter
Benzema (stânga) a primit Balonul de Aur din partea lui Zidane. FOTO: Twitter

Premiat de mentorul său

După victoria sa în gala de la Paris, Benzema și-a prezentat trofeul printr-o postare scurtă pe rețelele de socializare: „Le Ballon D’Or Du Peuple“ (n.r. – Balonul de Aur al poporului). „Nu e deloc un mesaj politic. E doar raportat la locul de unde vin. Să văd acest trofeu în fața mea mă face foarte mândru. A fost un vis pe care l-am avut din copilărie și pentru care am depus toată munca. Nu m-am dat bătut niciodată. Și când n-am mai fost ales în echipa Franței, am continuat să muncesc din greu. Sunt foarte mândru de călătoria mea până aici. La 20 de ani n-aveam aceleaşi ambiţii. Zinedine Zidane mi-a dat mereu încredere, iar acesta e motivul pentru care sunt acum aici“, a spus căpitanul Realului.

Benzema a primit „Balonul de Aur“ chiar din partea mentorului său, Zinedine Zidane. Și i-a chemat pe scenă pe pe fiul său, Mohamed (4 ani) și pe mama sa, Wahida Djebbara (65 de ani).

Crescut în suburbiile orașului Lyon

Într-adevăr, cum a reieșit și din discursul său, Benzema a avut o copilărie dificilă. Născut într-o familie de imigranți algerieni, cu opt frați, Karim, un copil supraponderal, a crescut la Bron, o suburbie a orașului Lyon. Potrivit Eurosport, prima casă în care a crescut Karim a fost o simplă rulotă. Fotbalul l-a început la Bron Terraillon SC, la vârsta de 8 ani. Apoi, a făcut pasul spre Lyon, unde a jucat, între 2004 și 2009. De aici s-a transferat la Real Madrid. Unde a devenit cel mai bun din lume, în 2022. Cifrele sale de până acum în tricoul „galacticilor“ vorbesc de la sine: 615 meciuri, 328 de goluri, 160 de pase decisive și 23 de trofee cucerite dintre care cinci Ligi ale Campionilor!

Benzema a câștigat cinci Ligi ale Campionilor cu Real Madrid. FOTO: Arhiva Adevărul
Benzema a câștigat cinci Ligi ale Campionilor cu Real Madrid. FOTO: Arhiva Adevărul

Plătit pe măsura valorii sale

Cu un astfel de randament, e normal ca Benzema să fie răsplătit regește. Salariul său stagional, la Real Madrid: 16,4 milioane de euro! Și, potrivit „As“, căpitanul madrilenilor va încasa și un bonus pentru „Balonul de Aur“ din partea clubului: un milion de euro. Cu prilejul galei de la Paris, Karim a intrat în clubul select al jucătorilor Realului care au cucerit „Balonul de Aur“:

*Alfredo Di Stefano (1957 și 1959)

*Raymond Kopa (1958)

*Luis Figo (2000)

*Ronaldo (2002)

*Fabio Cannavaro (2006)

*Cristiano Ronaldo (2013, 2014, 2016, 2017)

*Luka Modrici (2018)

*Karim Benzema (2022)

Top 10 Ballon d'Or 2022

1. Karim Benzema (Real Madrid)

2. Sadio Mane (Liverpool / Bayern)

3. Kevin De Bruyne (Man. City)

4. Robert Lewandowski (Bayern / Barcelona)

5. Mohamed Salah (Liverpool)

6. Kylian Mbappe (PSG)

7. Thibaut Courtois (Real Madrid)

8. Vinicius Jr (Real Madrid)

9. Luka Modrici (Real Madrid)

10. Erling Haaland (Dortmund / Man. City)

Alte trofee acordate în cadrul ceremoniei de la Paris

*Trofeul Yashin (cel mai bun portar al anului): Tibor Courtois (Belgia, Real Madrid)

*Trofeul Gerd Muller (cel mai bun atacant al anului): Robert Lewandowski (Polonia, Bayern Munchen / Barcelona)

*Ballon d'Or pentru fotbalul feminin: Alexia Putellas (Spania, Barcelona)

*Trofeul Socrates (pentru acțiuni caritabile): Sadio Mane (Senegal, Liverpool / Bayern Munchen)

*Trofeul Kopa (pentru tânărul jucător al anului): Gavi (Spania, Barcelona)

*Cel mai bun club al anului: Manchester City

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite