Begu, învinsă, dar la un pas de un moment istoric: Irina, urcare spectaculoasă în ierarhia mondială

0
Publicat:

Irina Begu s-a retras de la echipa României de Billie Jean King Cup din dorința de a-și concentra eforturile asupra carierei sale în circuitul feminin, iar decizia pare că a fost bună. Pentru că, în acest moment, sportiva de 32 de ani se apropie de cea mai bună clasare din cariera ei de până acum!

Irina Begu e într-o formă bună înainte de Australian Open. FOTO: Arhiva Adevărul
Irina Begu e într-o formă bună înainte de Australian Open. FOTO: Arhiva Adevărul

La Adelaide, Begu s-a oprit în semifinale, după o înfrângere scurtă, 3-6, 2-6 cu Sabalenka (Belarus, 24 de ani, 5 WTA). Meciul a durat o oră și 19 minute și a fost la discreția Arynei, care nu s-a văzut condusă niciodată.

Până la înfrângerea cu Sabalenka, Begu a înregistrat trei victorii mari, la Adelaide, cu Rogers (47 WTA), Ostapenko (18 WTA) și Kudermetova (9 WTA). Grație acestor rezultate, Irina a avut un salt de șase locuri în ierarhia live, actualizată în timp real. Ceea ce înseamnă că, începând de luni, românca va ocupa locul 28 WTA. În cel mai bun moment al carierei, Irina a fost pe 22 WTA, poziție atinsă în august 2016.

Sorana Cîrstea joacă pe bandă în Australia. FOTO: Arhiva Adevărul
Sorana Cîrstea joacă pe bandă în Australia. FOTO: Arhiva Adevărul

Cîrstea, restart în calificări

Sorana Cîrstea (32 de an, 45 WTA) s-a oprit în turul II al turneului în care Begu a avansat până în semifinale, după o victorie cu Golubic (76 WTA) și o înfrângere cu Jabeur (2 WTA).

„Sori“ a revenit teren acum, tot la Adelaide, în calificările unui alt turneu de pregătire înainte de Australian Open (16-29 ianuarie). Cîrstea a trecut de italianca Giorgi (31 de ani, 66 WTA), scor 5-7, 6-4, 6-0. Pentru a prinde tabloul principal, Sorana trebuie să treacă acum de Kaia Kanepi (Estonia, 32 de ani, 37 WTA).

În calificările de la Adelaide evoluează și Ana Bogdan (30 de ani, 56 WTA). Aceasta a trecut de chinezoaica Shuai Zhang (25 WTA), scor 7-6, 6-4. În meciul decisiv pentru intrarea pe tablou, Ana Bogdan o va înfrunta pe Katerina Siniakova (49 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite