Baschetbalistă turcă, prăpădită în cutremur: Motivul pentru care a călătorit în orașul afectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea profesionistă turcă de baschet Nilay Aydogan a fost găsită moartă după devastatorul cutremur de săptămâna trecută, a anunţat Federaţia de baschet din Turcia, citată de AFP.

Nilay jpg

"Cu profundă tristeţe am aflat că Nilay Aydogan, jucătoarea Universităţii Cankaya, una dintre echipele din Superliga ING de baschet feminin, şi-a pierdut viaţa în urma cutremurului", a precizat federaţia într-un comunicat.

Aydogan, în vârstă de 30 de ani, a călătorit la Malatya pentru a-şi vizita bunica, dar a fost surprinsă de cutremurul devastator, în urma căruia blocul de apartamente în care se aflau amândouă s-a prăbuşit. Atât sportiva, cât şi bunica sa au fost găsite moarte între dărâmăturile clădirii.

Malatya se află la peste 150 de kilometri est de Kahramanmaraş, unde a fost situat epicentrul cutremurului din sud-estul ţării, care a provocat peste 35.000 de morţi în Turcia şi Siria.

La înmormântarea jucătoarei a fost prezent şi preşedintele Federaţiei turce de baschet, Hidayet Turkoglu. Nilay Aydogan a jucat pentru mai multe echipe din a doua şi prima divizie de-a lungul carierei sale în Turcia. Ea a fost jucătoare internaţională la categoriile inferioare ale ţării şi la începutul carierei profesionale.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite