Se prefigurează o altă tragedie în Turcia: Anunț înfiorător după cutremurul de luni

0
Publicat:

Volkan Demirel, antrenorul echipei turce de fotbal Hatayspor, a negat, miercuri, informaţia conform căreia jucătorul său ghanez, Christian Atsu, ar fi fost salvat de sub dărâmăturile lăsate în urmă de cutremurul care a lovit sudul ţării şi a spus că nu ştie nimic despre acesta sau despre directorul sportiv al clubului, Taner Savut, scrie EFE.

Atsu a marcat golul victoriei pentru Hatayspor, duminică seară, cu câteva ore înainte de cutremur
Atsu a marcat golul victoriei pentru Hatayspor, duminică seară, cu câteva ore înainte de cutremur

Vorbind pentru ziarul Hurriyet, Demirel a spus: "Vă rog să nu scrieţi că a supravieţuit, fără să fiţi sigur că a supravieţuit. Oamenii au familii, speranţe, necazuri şi dureri care sunt din ce în ce mai mari. Încă nu există informaţii despre Atsu şi Taner Savut. Nu aş spune asta dacă ar fi în spital. Trecem prin momente foarte grele".

Aparent, confuzia s-ar fi putut datora unei identificări greşite, după cum a declarat presei medicul echipei Hatayspor, Gurbey Kahveci. "Când am aflat vestea că a fost dus la Spitalul din Dortyol, ne-am dus să-l căutăm, dar nu era acolo. Deocamdată, din păcate, se pare că (directorul sportiv) Taner Savut şi Christian Atsu nu au fost găsiţi", a spus medicul grupării.

Clubul din prima divizie turcă anunţa, marţi, că fotbalistul Atsu a fost găsit în viaţă. "Christian Atsu a fost salvat cu răni. Directorul nostru sportiv, Taner Savut, este din păcate încă sub dărâmături", declara un purtător de cuvânt al Hatayspor, marţi dimineaţă, pentru postul Radio Gol. Clubul nu a oferit mai multe informaţii despre starea de sănătate a jucătorului ghanez.

Oraşul Hatay se află la aproximativ 180 de kilometri sud de provincia unde a fost epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter, care a devastat sud-estul Turciei, ucigând cel puţin 2.900 de oameni în Turcia şi alte 1.500 în Siria vecină, precizează EFE. Christian Atsu, în vârstă de 31 de ani a mai evoluat la Malaga, FC Porto, Chelsea Londra şi Newcastle United, printre alte cluburi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite