Barcelona a învins pe Real Madrid în prima manșă a semifinalei Copa del Rey

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul gol al meciului a fost de fapt un autogol.

Mijlocașul Real Madrid Luka Modric și fundașul Barcelonei Marcos Alonso. Foto: EPA-EFE
Mijlocașul Real Madrid Luka Modric și fundașul Barcelonei Marcos Alonso. Foto: EPA-EFE

Barcelona a învins pe Real Madrid cu 1-0 în prima semifinală a Cupei Regelui (Copa del Rey), în întâlnirea care a avut loc pe stadionul „Santiago Bernabeu” din Madrid.

Singurul gol al meciului a fost de fapt un autogol, fundașul lui Real Madrid, Eder Militao trimițând mingea în propria plasă în minutul 26. Faza autogolului a plecat însă de la Camavinga, care a pierdut o minge la 40 de metri de propria poartă; Ferran Torres l-a lăsat singur pe Kessie cu Courtois, iar mijlocașul a șutat în portar, balonul ricoșând din Courtois în Militao și intrând apoi în poartă.

Manșa secundă va avea loc pe 5 aprilie la Barcelona, pe Camp Nou. 

În acest sezon cele două echipe au mai jucat de două ori, victoriile fiind împărțite în mod egal. Pe 16 octombrie, Real a câștigat meciul de campionat (3:1), iar Barcelona pe 15 ianuarie cu același scor și-a adjudecat finala Supercupei Spaniei.

Mijlocașul Barcelonei Sergio Busquets a făcut al 46-lea meci împotriva lui Real Madrid, stabilind un record pentru acest indicator. Următorii în lista liderilor în meciurile disputate în confruntarea dintre Real Madrid și Barcelona sunt atacantul argentinian Lionel Messi și fundașul spaniol Sergio Ramos (45 de meciuri fiecare).

Echipele au jucat cel de-al 36-lea meci în Copa del Rey, 15 victorii ajungând în palmaresul  „Realului”, 13 în cel al „Barcelonei” și 8 meciuri terminându-se la egalitate. Cluburile s-au întâlnit de șapte ori în finala turneului, de patru ori echipa din Madrid a fost mai puternică (1936, 1974, 2011, 2014), Barcelona a câștigat de trei ori (1968, 1983, 1990). Ultima dată când echipele s-au întâlnit în Cupa Spaniei a fost în sezonul 2018/19, într-o confruntare în două etape în faza semifinalelor; jucătorii Barcelonei s-au dovedit și atunci a fi mai puternici (1:1, 3:0).

În meciul următor, "Barcelona" va juca acasă cu "Valencia" în campionatul Spaniei, iar "Real" în va juca în deplasare împotriva lui "Betis" în aceeași competiție. Ambele întâlniri vor avea loc pe 5 martie. 

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Modric, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, ViniciusAntrenor: Carlo Ancelotti

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Kounde, M. Alonso, Balde - De Jong, Bousquets, Kessie - Raphinha, F. Torres, GaviAntrenor: Xavi Hernandez

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite