Manchester United - Barcelona 2-1. "Diavolii roșii" și-au luat revanșa după 12 ani împotriva catalanilor

0
Publicat:

Meci de poveste în play-off-ul pentru optimile Europa League. Manchester United a reușit o revenire de senzație împotriva Barcelonei și s-a răzbunat după o așteptare de 12 ani.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Manchester a câștigat pe teren propriu, scor 2-1, partida retur împotriva celor de la Barcelona. În tur, cele două formații au încheiat la egalitate, scor 2-2. 

Barcelona a început meciul în forță cu o posesie prelungită a balonului în jumătatea adversă de teren. În minutul 18 Fernandes l-a faultat pe Balde și Lewandowski a punctat de la 11 metri. Până la pauză gazdele nu au avut prea multe ocazii importante de a reveni pe tabelă.

Imediat după revenirea de la cabine, "diavolii roșii" parcă au fost alți jucători, mult mai ofensivi, care nu le-au dat nicio șansă catalanilor de a ieși din propria jumătate de teren. De mult timp nu s-a mai văzut un joc al Barcei în care jucătorii bubuie mingile direct în tribune pentru a scăpa de pressing-ul adversarilor. 

Fernandes s-a revanșat pentru gafa care a dus la penalty-ul din prima repriză și i-a pasat lui Fred care a restabilit egalitatea în doar 2 minute de la reluarea partidei. Pressing-ul agresiv făcut de gazde a dus la preluarea conducerii pe tabelă prin reușita lui Antony din minutul 73. În prelungiri, Lewandowski a ratat o șansă uriașă de a restabili egalitatea. 

Barcelona este eliminată din Europa League. Manchester United și-a luat revanșa după 12 ani de așteptare. Ultima dată, "diavolii roșii" au învins în 2008, atunci când treceau de Barcelona în semifinalele Ligii Campionilor, scor 1-0. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite