Avertismentul lui Mircea Sandu înaintea meciului cu Ungaria: la ce capitol sunt maghiarii peste România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu
Mircea Sandu

Tricolorii vor disputa un meci crucial pentru calificarea la CM 2014, la 22 martie. Preşedintele FRF nu vede favorită naţionala lui Piţurcă, deşi, la Budapesta, se va juca în faţa unor tribune goale, după ce FIFA i-a pedepsit pe unguri din cauza manifestărilor antisemite.

Mircea Sandu a ţinut să-i tempereze pe cei care visează la o victorie lejeră, la Budapesta, averizând că România nu se poate considera favorită. „Naşul“ a explicat că, după implicarea guvernului maghiar în fotbal, ei sunt peste noi în ceea ce priveşte fotbalul juvenil.

„Din perspectiva ultimelor rezultate, România ar trebui să fie favorită. În ultimii opt ani însă, pe primul mandat al lui Orban, Ungaria a dezvoltat peste 60 de centre de fotbal. Cred că, în aceste condiţii, va fi un meci foarte echilibrat, cu şanse de 50-50 pentru ambele echipe“, a spus Mircea Sandu, potrivit Digi Sport.

El a comentat şi faptul că partida se va disputa fără spectatori. „Va fi o atmosferă sumbră, pe un stadion gol, cu câte cinci reprezentanţi de federaţie. Aşa încât va trebui să ne punem nişte benzi adezive la gură, să nu se audă comentariul nostru“, a continuat „Naşul“. 

Preşedintele FRF spune că partida cu Olanda, programată la patru zile după jocul de la Budapesta, depinde foarte mult de rezultatul pe care îl vom obţine la 22 martie. „Dacă faci un rezultat pozitiv cu Ungaria, din punct de vedere moral, mergi acolo într-o altă situaţie. Dacă pierzi însă, presiunea e mai mare“, a spus Sandu.

A vorbit cu Mutu şi cu Marica

Având în vedere că, în acest moment, Mutu şi Marica sunt în perioada de recuperare, după două accidentări, preşedintele FRF urmăreşte cu atenţie situaţia lor.

„Cu Mutu am vorbit acum vreo zece zile şi mi-a zis că nu e atât de grav, că va reveni mai repede decât s-a vorbit iniţial. Cu Marica am vorbit imediat după operaţie şi el era încrezător, a început recuperarea, dar pentru niciunul nu e uşor să evolueze în meciul cu Ungaria“, a încheiat „Naşul“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite