Australian Open 2015. Simona Halep a învins-o uşor pe Wickmayer, după o oră şi 19 minute şi s-a calificat în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a învins-o pe Yanina Wickmayer (stânga), în optimile Australian Open 2015 FOTO AP
Simona Halep a învins-o pe Yanina Wickmayer (stânga), în optimile Australian Open 2015 FOTO AP

Australian Open 2015. Simona Halep a învins-o în optimi pe belgianca Yanina Wickmayer, locul 80 mondial, scor 6-4, 6-2 şi s-a calificat în sferturile de finală. Graţie acestui succes, jucătoarea noastră va rămâne sigur pe locul 3 mondial după Openul Australiei.

Jocul cu Wickmayer din optimile Australian Open 2015 a fost la discreţia Simonei Halep, care, chiar dacă nu a forţat, s-a impus în minimum de seturi, după doar o oră şi 19 minute. Simona a fost pusă rareori în dificultate de serviciul puternic al adversarei, însă a ştiut să contracareze loviturile belgiencei cu mingi bine plasate în lung de linie. Mobilitatea a fost unul dintre atuurile jucătoarea noastre, care a acoperit excelent tot terenul şi a găsit răspuns aproape la fiecare lovitură a lui Wickmayer. În schimb, belgianca, din cauza staturii sale impresionante, nu a putut menţină ritmul alert impus de Simona Halep.

Australian Open 2015. Halep, după ce a ajuns în sferturi: „Am putut să joc cel mai bun tenis al meu, sunt mulţumită!“

S-a terminat 6-4, 6-2 pentru Halep, un joc câştigat pe merit de jucătoarea noastră. Acesta a fost primul succes al româncei în istoria confruntărilor directe cu Wickmayer. În precedentele trei meciuri, belgianca a învins-o de fiecare dată pe Simona. Graţie calificării în sferturi, românca şi-a asigurat 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro). 

„Sunt fericită că am putut să joc cel mai bun tenis al meu azi, sunt fericită că am ajuns în sferturile de finală. M-a învins de câteva ori înainte, dar acum cred mi-am luat revanşa. Am fost agresivă, am deschis bine terenul. M-am descurcat bine la toate aspectele meciului, mă bucur că am câştigat şi că am reuşit să îmi menţin concentrarea până la finalul jocului", a spus Simona Halep la Eurosport, imediat după meciul câştigat cu Wickmayer la Australian Open 2015.

Următoarea adversară a Simonei este Ekaterina Makarova, din Rusia (aici tabloul sferturilor de finală), iar câştigătoarea partidei Halep - Makarova din sferturile Australian Open 2015 se va întâlni în semifinale cu Maria Şarapova sau cu Eugenie Bouchard. 

După succesul cu Wickmayer, Simona Halep a egalat performanţa obţinută anul trecut la Australian Open, când a ajuns tot în sferturi, de unde a fost eliminată de Dominika Cibulkova. Graţie succesului din optimi, românca se va menţine sigur pe locul 3 mondial, profitând şi de eliminarea din competiţie a Petrei Kvitova, cea care ar fi putut s-o detroneze pe Simona de pe podiumul WTA.


Simona Halep la Australian Open 2015, după ce a învins-o în optimi pe Yanina Wickmayer FOTO AP

simona halep australian open 2015
simona halep australian open 2015

Simona Halep - Yanina Wickmayer 2-0 (6-4, 6-2)

SETUL 2

6-2 Halep fructifică una dintre cele două mingi de meci şi câştigă duelul cu Wickmayer în minimum de seturi.

5-2 Halep face un nou break şi va servi pentru câştigarea meciului. Loviturile ucigătoare, în lung de linie, ale jucătoarei noastre au fost decisive în acest set.

4-2 Game alb făcut de Simona pe propriul serviciu. Românca se distanţează de adversara ei.

3-2 Simona trece din nou în faţă, după ce face un nou break.

2-2 Wickmayer anulează avantajul Simonei printr-un rebreak.

2-1 Simona face primul break din setul 2 şi preia conducerea.

1-1 Simona este pusă în dificultate de loviturile puternice ale adversarei sale, dar reuşeşte în cele din urmă să îşi facă serviciul.

0-1 Belgianca deschide setul 2 cu un game câştigat destul de uşor.


SETUL 1

6-4 Simona face un game alb şi câştigă primul set al jocului cu Wickmayer.

5-4 Halep iroseşte două mingi de set, iar belgianca revine şi îşi câştigă serviciul. Simona serveşte pentru a câştiga setul.

5-3 Simona cere un challenge la scorul de 40-30 pentru ea şi, din fericire, mingea servită de ea a prins terenul.

4-3 Belgianca îşi face serviciul şi se apropie de Simona.

4-2 Wickmayer face şi ea primul ei break şi recuperează un serviciu.

4-1 Halep profită de trei mingi de break şi fructifică una dintre ele. Simona are drum liber spre câştigarea primului set.

3-1 Simona câştigă un game alb, reuşind un as de toată frumuseţea la 40-0.

2-1 Simona face primul break al meciului, reuşind să contracareze serviciul puternic al adversarei.

1-1 Halep egalează cu destul uşurinţă.

0-1 Belgianca serveşte foarte puternic şi îi pune mari probleme lui Halep. Totuşi, Simona a avut o minge de break, pe care a irosit-o.


La Australian Open 2015, Wickmayer a jucat trei meciuri, toate câştigate în trei seturi. Ea le-a eliminat, rând pe rând, pe spaniola Lara Arruabarrena, scor 6-4, 4-6, 6-4, rusoiaca Anastasia Pavliucenkova, scor 4-6, 6-3, 6-3 şi italianca Sara Errani, scor 4-6, 6-4, 6-4.

Yanina Wickmayer (foto dreapta) este născută pe 20 octombrie 1989, fiind jucătoare de mână dreaptă. Ea joacă la profesionişti din 2004. A început tenisul la vârsta de 9 ani şi vorbeşte trei limbi, engleză, franceză şi neerlandeză. Idolul ei din tenisul feminin este Kim Clijters.

Australian Open 2015 Yanina Wickmayer
Australian Open 2015 Yanina Wickmayer

CITIŢI ŞI:

VIDEO Imagini inedite din 2006 cu Simona Halep şi Irina Begu

Australian Open 2015: Năstase a explicat ascensiunea fulminantă a lui Begu. De ce e nedumerit în privinţa lui Halep

Australian Open 2015. Mats Wilander: „Halep e ca Nadal, te pune să munceşti pentru fiecare punct”

Ruxandra Dragomir, fost număr 15 WTA: „Simona Halep şi-a manevrat antrenorii“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite