Aryna Sabalenka, după ce a câștigat Australian Open 2023: „Încă tremur!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka a câştigat sâmbătă titlul la simplu feminin la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o în finală, în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-4, pe kazaha Elena Rîbakina.

Arina Sabalenka cu primul ei trofeu important FOTO: Getty Images
Arina Sabalenka cu primul ei trofeu important FOTO: Getty Images

Sabalenka (24 ani) s-a impus după un meci de două ore şi jumătate, ea reuşind nu mai puţin de 17 aşi, făcând însă şi 7 duble greşeli, în timp ce Rîbakina a avut 9 aşi şi a comis o singură dublă greşeală.

„Încă tremur şi îmi cer scuze pentru engleza mea. Este o mare motivaţie că am primit trofeul de la Billie Jean King. Elena este o jucătoare extraordinară şi cu siguranţă ne vom mai întâlni. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, copiilor de mingi, a fost incredibil să joc în faţa voastră. Mulţumesc echipei mele, cea mai nebună din circuit. Voi meritaţi acest trofeu mai mult decât mine”, a spus Aryna Sabalenka.

În urma acestui succes, jucătoarea belarusă de 24 de ani și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem din carieră, dar și un cec de 2.052.750 de dolari și 2.000 de puncte WTA.

Sabalenka a acces în premieră în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe poloneza Magda Linette cu 7-6 (7/1), 6-2, joi, la Melbourne. Ea atinsese semifinalele de trei ori în Marele Şlem, în 2021 la Wimbledon şi US Open, iar anul trecut din nou la US Open.

Belarusa a obţinut astfel duminică a 11-a sa victorie de la începutul anului, fiind neînvinsă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite