Arsenie Boca şi Al Pacino au „vorbit“ pentru antrenorii români: secvenţe fabuloase la acordarea licenţelor Pro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al Pacino
Al Pacino

Începând de astăzi, fotbalul românesc are alţi 29 de tehnicieni care pot pregăti echipe de cel mai înalt nivel. Înainte de a se apuca de treabă, Claudiu Niculescu, Cezar Urican sau Flavius Stoican au primit sfaturi importante de la personaje celebre.

Fotbalul românesc duce lipsa de jucători valoroşi şi de echipe de calitate, iar Supercupa României, meci care s-a disputat într-un cadru jalnic, având şi un nivel pe măsură, a dovedit încă o dată acest lucru. 

Dacă n-avem jucători de clasă şi asistăm la o dispariţie sistematică a echipelor din cauza sărăciei, în schimb, avem tot mai mulţi antrenori cu licenţă Pro. Vineri, 29 de tehnicieni au absolvit cursurile Şcolii Federale de Antrenori. 

Festivitatea a avut loc la „Casa Fotbalului“, iar absolvenţii au fost motivaţi cu secvenţe din filmul „Any Given Sunday“ cu actorul Al Pacino, dar şi cu un discurs al părintelui Arsenie Boca. „Convingerea că se poate şi ceea ce ni s-ar părea că nu se poate este o putere nebănuită“, a fost citatul din învăţăturile părintelui Arsenie Boca, postat de reprezentanţii Şcolii Federale de Antrenori în sala de la „Casa Fotbalului“.

„Am trecut de multe examene“

Ceremonia de decernare a diplomelor a fost oficiată de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi de directorul Şcolii Federale de Antrenori, Dan Apolzan.

„Au fost aproape doi ani de cursuri intensive. Suntem fericiţi că am reuşit să trecem de multe examene. Îi mulţumim domnului Apolzan că a reuşit să creeze o familie. Avem multe de învăţat de la dânsul şi pe viitor. Am venit împreună cu soţia pentru că a fost alături de mine în această perioadă. Aştept ca în viitorul apropiat să fiu din nou prezent lângă terenul de fotbal. Sunt optimist în ceea ce priveşte ofertele pentru că îmbrăţişez cu drag această meserie, cu entuziasm. Cunoştinţele acumulate sunt poate peste măsură şi cred că va fi bine“, a declarat pentru Mediafax Flavius Stoican, care a antrenat Dinamo în două mandate, cât timp a urmat cursurile şcolii.

Cine sunt cei 29 de antrenori care au primit licenţa Pro?

Bogdan-Ioan Andone, Vergil Andronache, Marius Baciu, Roberto Berruero, Ilie Ionuţ Constantin, Cristian Coroian, Constantin Enache, Mihail Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Erik Lincar, Gabriel Nicolae Manu, Ionuţ - Dan Mihu, Ionuţ Codruţ Moşteanu, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Cristian Pîrvu, Paul-Nelu Răducan, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican şi Dumitru Uzunea.

Unul a picat

Antrenorul Valeriu Bordeanu, care a făcut parte din aceeaşi generaţie, n-a primit diploma, întrucât a lipsit la unele module din cadrul cursului, pe care urmează să le parcurgă ulterior.

16 luni au durat cursurile urmate de cei 29 de antrenori care au primit licenţa Pro.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite