În România, încurajăm încălcarea regulamentului: cum va reuşi Rădoi să antreneze Steaua, deşi n-are licenţa PRO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în Occident, regulamentele sunt făcute pentru a fi implementate, în schimb, la noi, ele sunt scrise pentru a fi încălcate prin fel şi fel de şmecherii. Iar factorii de decizie aprobă aceste metode!

Steaua a renunţat la Costel Gâlcă, antrenorul care a câştigat titlul, Cupa României şi Cupa Ligii în sezonul recent încheiat, înlocuindu-l cu Mirel Rădoi.

Numai că fostul căpitan al roş-albaştrilor tocmai şi-a agăţat ghetele în cui şi, în mod logic, n-a avut timpul necesar pentru a obţine licenţa PRO de care au nevoie toţi tehnicienii din Liga I. 

Pentru a „dribla“ regulamentul, Steaua a anunţat venirea lui Rădoi pe banca tehnică, folosindu-se de o altă titulatură decât cea de antrenor principal. „Căpitanul Stelei din deceniul trecut va ocupa funcţia de Director Sportiv şi va conduce un grup de tehnicieni format, printre alţii, din doi foşti jucători importanţi ai Stelei, Nicolae Dică şi Daniel Opriţă. Rădoi va fi ajutat în startul carierei de tehnician de către Massimo Pedrazzini, care va ocupa funcţia de antrenor principal, acesta fiind sprijinit de secunzii Dică şi Opriţă“, a scris site-ul oficial al Stelei.

Chiar dacă e evident că Rădoi va antrenor principal, nu director sportiv, această „manevră“ a fost catalogată drept una normală de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Ce a spus?

„Regulamentul spune clar: dacă vrei să fii antrenor în Liga I trebuie să ai licenţă PRO. Nu e prima dată când un club găseşte portiţe în regulament, se întâmplă de ani buni“, a declarat Răzvan Burleanu la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite