Arsenal a învins-o pe Porto la loviturile de departajare și a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa engleză Arsenal s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe FC Porto cu 4-2 la loviturile de departajare, marţi seara, pe Emirates Stadium din Londra, într-un meci în care scorul a fost de 1-0 (1-0, 1-0), atât după cele 90 de minute regulamentare, cât şi după prelungiri.

Foto: Arsenal via Facebook
Foto: Arsenal via Facebook

După ce FC Porto s-a impus pe ''Dragao'' cu 1-0, în prima manşă a optimilor, ''tunarii'' au egalat situaţia la general prin golul belgianului Leandro Trossard (41), iar la loviturile de departajare eroul a fost portarul David Raya, care a apărat şuturile lui Wendell şi Galeno.

În prelungiri nu s-au petrecut lucruri notabile, astfel că totul s-a decis la penalty-uri.

Foto: Arsenal via Facebook
Foto: Arsenal via Facebook

Au executat în ordine loviturile de departajare: Martin Oedegaard 1-0 (gol), Pepe Aquino 1-1 (gol), Kai Havertz 2-1 (gol), Wendell 2-1 (ratare - a apărat David Raya), Bukayo Saka 3-1 (gol), Marko Grujic 3-2 (gol), Declan Rice 4-2 (gol), Galeno 4-2 (ratare - a apărat David Raya).

Arsenal a pus capăt unei serii de şapte eliminări consecutive din competiţie în optimile de finală.

Anterior, actuala câștigătoare a turneului, echipa engleză Manchester City, cea germană Bayern Munchen, Paris Saint-Germain (Franța), Real Madrid și Barcelona (ambele Spania) au ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Tragerea la sorți pentru sferturile de finală va avea loc pe 15 martie. Manșa întâi se va disputa pe 9 și 10 aprilie, iar manșa a doua se va derulaa pe 16 și 17 aprilie. 

Finala Ligii Campionilor va avea loc pe 1 iunie pe stadionul Wembley din Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite