Ar fi mutarea verii: unde ar putea ajunge Răzvan Lucescu, după ce s-a despărţit cu lacrimi în ochi de Xanthi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despărţire cu lacrimi în ochi pentru Răzvan Lucescu de la Xanthi Skoda! După trei ani în Grecia, tehnicianul de 48 de ani nu şi-a îmbogăţit CV-ul cu vreun trofeu, însă a lăsat o impresie bună în urma sa.

„Rămân cu amintiri frumoase, prietenii adevărate, un loc în nordul Greciei fabulos. Trei ani de linişte şi de muncă în condiţii plăcute. Au fost rezultate bune per total. Am atins pentru prima dată în istoria clubului finala Cupei. Totodată, acest loc 6 e cea mai bună clasare din ultimii 11 ani în campionat“, a fost scurta analiză făcută de Lucescu jr pentru Dolce Sport.

Fostul selecţioner a debutat la Xanthi la 19 octombrie 2014, într-o înfrângere în deplasare, în campionat, scor 0-1 cu Platanis. De atunci până duminică, a strâns 108 meciuri la Xanthi, acolo unde cea mai mare performanţă a atins-o în chiar prima stagiune, atunci când a jucat finala Cupei. Un specialist al competiţiilor KO – a luat două cupe cu Rapid în România şi una cu El-Jaish în Qatar – Lucescu jr n-a putut, totuşi, cuceri trofeul şi în Grecia, pierzând în faţa celor de la Olympiakos, scor 1-3.

Deşi cu tehnicianul român pe bancă, Xanthi nu şi-a depăşit condiţia de echipă mică, Răzvan Lucescu le-a intrat în inimile fanilor. Drept dovadă, la ultimul său meci, un succes categoric în campionat, 3-0 cu Veria, suporterii l-au aplaudat în picioare, iar elevii săi l-au purtat pe braţe. Vizibil emoţionat, fostul selecţioner a avut lacrimi în ochi şi şi-a stăpânit cu greu emoţiile.

De remarcat că, deşi a terminat campionatul pe locul 6, Xanthi a dat al doilea marcator al primei ligi: Younes Hamza (31 de ani), fost la Petrolul, a punctat de 19 ori în cele 30 de etape.  

Luceştii trebuie să aducă titlul

La o zi după ce fiul său a încheiat conturile cu Xanthi, Mircea Lucescu a câştigat cu Zenit în campionatul Rusiei, scor 2-0 cu Tom Tomsk. Rezultatul a ridicat formaţia din Sankt Petersburg pe locul 2. Totuşi, cu patru runde rămase de jucat, Zenit e la opt puncte de liderul Spartak Moscova şi fără şanse realistice la titlu.

De aceea, s-a zvonit că, la finalul sezonului, „Il Luce“ va părăsi Rusia, urmând să preia Galatasaray, grupare cu care a cucerit două trofee, inclusiv un titlu în sezonul 2001-2002. Potrivit presei din Turcia, e posibil ca alături de senior, la „Cim Bom“ să ajungă şi Răzvan, cei doi urmând să colaboreze din postura de director tehnic – antrenor. Misiunea lor? Primul titlu pentru Galata, după cel din stagiunea 2014-2015.

O altă variantă ar fi ca Răzvan Lucescu să-şi continue cariera pe cont propriu, având oferte din Italia.

38 de victorii, 36 de remize şi 34 de înfrângeri a înregistrat Răzvan Lucescu în cele 108 meciuri la Xanthi Skoda.

Ce a făcut Xanthi cu Răzvan Lucescu pe bancă

Sezon Clasare în campionat Parcurs în cupă

2014-2015 Locul 8 din 18 Finalistă

2015-2016 Locul 13 din 16 Eliminată în grupe

2016-2017 Locul 6 din 16 Eliminată în sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite