Antipaticul Djokovici: De ce Novak nu va fi niciodată la fel de iubit, precum Federer și Nadal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun al tuturor timpurilor, dar nu și cel mai iubit. Cam așa se poate descrie cariera lui Novak Djokovici de până acum.

Djokovici, ironizându-și contestatarii după un punct reușit la Wimbledon
Djokovici, ironizându-și contestatarii după un punct reușit la Wimbledon

Iar dacă în privința numărului de trofee, sârbul mai poate face niște îmbunătățiri, în schimb, la capitolul de popularitate e clar că nu va atinge niciodată nivelul rivalilor săi, în frunte cu Roger Federer și Rafael Nadal. Această realitate s-a văzut, încă o dată, duminică, în finala de la Wimbledon. Pentru că pe Terenul Central atmosfera, una incendiară, a fost, în mod clar, împotriva sârbului de 36 de ani.

Explicația acestui fenomen a fost oferită de Kevin Palmer, într-un text foarte bun pentru tennis365.com. În materialul intitulat „Djokovici va fi mereu omul rău pentru fanii tenisului“, autorul a oferit, drept argument, declarațiile făcute de Pat Cash (58 de ani) și de John McEnroe (64 de ani). Primul a fost campion la Wimbledon 1987, în timp ce McEnroe are trei titluri la All England Club (1981, 1983 și 1984). Atât Cash, cât și McEnroe s-au numărat printre comentatorii finalei de duminică, pentru BBC, respectiv ESPN. Cei doi au simțit, de la fața locului, cum publicul a fost împotriva lui Nole.

Supremația lui Djokovici la Wimbledon s-a încheiat și doi foști campioni susțin că legendarul sârb va fi mereu <<omul rău>> în ochii fanilor tenisului. Djokovici a acceptat înfrângerea cu eleganță și chiar a izbucnit în plâns, la interviul de după meci, când și-a văzut fiul, Stefan, aplaudându-l în mulțime. Această reacție a sârbului a fost primită cu o rundă de aplauze din partea publicului. În timpul partidei însă, Djokovici a avut, din nou, un conflict cu o parte a fanilor. De altfel, la această ediție, ne-am obișnuit cu reacțiile lui Djokovici la adresa publicului, în momentele în care adversarul său a fost aplaudat și încurajat“, e fragmentul de introducere din articolul publicat de tennis365.com.

Pat Cash, fost campion la Wimbledon
Pat Cash, fost campion la Wimbledon

Pat Cash crede că Djokovici nu va fi niciodată iubit de publicul de pe Terenul Central. <<Djokovici a fost mereu omul rău. Nu pentru că nu-l iubim pe Novak, ci pentru că, înaintea sa, au jucat pe acest teren Federer, Murray și Nadal și toți au fost foarte populari. Și asta l-a transformat pe Djokovici în omul rău. Iar în finala de duminică, Novak și-a păstrat acest statut, fiindcă voiam să vedem un alt jucător câștigând. Carlos Alcaraz în cazul de față>>“, a continuat articolul semnat de Kevin Palmer.

Autorul a dezvoltat subiectul cu alte afirmații făcute de Pat Cash: „Mie îmi pare rău pentru tipul ăsta (n.r. – Novak Djokovici). Nu e un om rău deloc. E doar un jucător extraordinar, care dă tot ce are mai bun“.

John McEnroe, un comentator foarte apreciat
John McEnroe, un comentator foarte apreciat

Mai departe, McEnroe a încercat să explice situația cu care s-a confruntat Djokovici: „Ca jucător, vrei respectul adversarilor și susținerea tribunelor. De ele au beneficiat Roger (n.r. – Federer) și Rafa (n.r. – Nadal). Nu și Novak. El și-a petrecut toată cariera, încercând să ajungă la nivelul celor doi din punct de vedere al popularității. Și încă nu e la fel de iubit, precum cei doi. De ce? Pentru că e al naibii de bun! Prea bun“.

92

de victorii și 11 înfrângeri a adunat Novak Djokovici la Wimbledon, în cele 18 participări de până acum. Bilanțul său include șapte finale câștigate, două pierdute și trei ediții în care s-a oprit în semifinale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite