John McEnroe, scârbit de o scenă la Wimbledon: Gestul care a declanșat un comentariu virulent

0
Publicat:

Carlos Alcaraz (Spania, 20 de ani, 1 ATP) și Novak Djkovici (Serbia, 36 de ani, 2 ATP) au oferit o finală memorabilă la Wimbledon 2023, acest spectacol de aproape cinci ore încheiedu-se cu victoria liderului mondial, scor 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4.

John McEnroe, printre cei mai buni comentatori din lumea tenisului
John McEnroe, printre cei mai buni comentatori din lumea tenisului

Acest meci epic a fost comentat pentru postul american de televiziune, ESPN, de legendarul John McEnroe (64 de ani). Acesta, fost lider ATP cu șapte trofee de Grand Slam în palmares, a stârnit un subiect controversat în mediul online, după un comentariu virulent, în stilul său caracteristic.

Concret, McEnroe s-a arătat scârbit de faptul că cei doi finaliști au fost obligați, potrivit protocolului stabilit de organizatori, să-și prezinte omagiile în fața lojei regale. Acolo, s-au aflat prințul William, Kate Middleton, dar și doi copii ai cuplului, George (9 ani) și Charlotte (8 ani).

În ceea ce privește plecăciunea și prezentarea omagiilor, și nu mai vorbim aici de prezența reginei (n.r. – Regina Elisabeta care a decedat, de curând), ci de astfel de gesturi în fața unor personaje minore din familia regală. Ce înseamnă asta?! Practic, sistemul a luat-o razna și asistăm la niște gesturi în care oamenii sunt respectați, nu pentru că ar fi reușit ceva cu adevărat notabil, ci pentru că s-au născut în lumea bună. Care au fost eroii principali aici (n.r. – în finala de la Wimbledon)? Jucătorii, nu? Și atunci de ce s-au aplecat în fața unor oameni cărora le-au oferit spectacol? Oamenii din loja regală ar trebui să se gândească să facă ei o plecăciune în fața jucătorilor“, a fost de părere McEnroe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite