Djokovici, începutul sfârșitului? Verdictul experților după finala pierdută de la Wimbledon

0
Publicat:

Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 2 ATP) a pierdut după 2.195 de zile la Wimbledon. Numai această statistică din care reiese că sârbul a avut o perioadă de invincibilitate de 6 ani la All England Club, timp în care a cucerit patru trofee la rând (2018, 2019, 2021, 2022) și a jucat o finală (2023), ne arată dimensiunea succcesului obținut de Carlos Alcaraz (Spania, 20 de ani, 1 ATP).

Djokovici, ultimul colos rămas în picioare, după retragerea lui Federer și accidentarea lui Nadal
Djokovici, ultimul colos rămas în picioare, după retragerea lui Federer și accidentarea lui Nadal

Adevărul explicat, încă de la finalul lunii iunie, de ce puștiul spaniol va „fura“ coroana lui Djokovici și va deveni „regele“ circuitului masculin. Succesul de duminică, de la Wimbledon, confirmă această realitate, mai ales că există o diferență de 16 ani între cei doi. Iar Djokovici, deși într-o formă fizică destul de bună, va pierde, într-un final, bătălia cu timpul pe care nu o poate câștiga nimeni.

Acum, când Alcaraz are lumea tenisului la picioare, apare o întrebare: mai poate câștiga Djokovici trofee de Grand Slam în fața liderului mondial? Doi specialiști ai sportului-alb, Mats Wilander (58 de ani) și Toni Nadal (62 de ani) au încercat să explice cum stau lucrurile, potrivit Eurosport. Dacă suedezul, cu șapte trofee de Grand Slam în palmares, a lăsat de înțeles că Nole mai are „combustibil“ pentru a rămâne competitiv o perioadă, în schimb, unchiul lui Rafa Nadal a fost de părere că Djokovici se apropie de finalul drumului în circuitul masculin.

Ce a spus Mats Wilander?

*Carlitos (n.r. – Carlos Alcaraz) duce jocul la nivelul următor. În afară de primul set, a fost un meci incredibil. Nole, cu siguranță, își pune acum întrebarea: <<Ce trebuie să fac ca să-l bat pe Carlos Alcaraz?>>. Pentru că acele crampe de la Roland Garros (n.r. – semifinala câștigată de Djokovici, după ce Alcaraz s-a confruntat cu probleme medicale) nu o să mai apară, nu cred că se va mai întâmpla.

*Dar cred că Nole are, în continuare, nivelul de încredere ridicat. Abia aștept să văd ce va face. Îmi place să-i văd pe marii campioni câștigând, dar îmi place și mai mult să văd cum răspund în momentul în care pierd.

Ce a spus Toni Nadal?

*Alcaraz a demonstrat acel spirit competitiv pe care îl are și a arătat ce mare campion e. Cu excepția lui Djokovici, care nu mai are mult timp, nu văd niciun jucător în circuit care să poată opri ascensiunea lui Carlos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite