Andrea Compagno, de la „atacant de San Marino”, la jucător de naționala Italiei. A venit în România din liga a 4-a!

0
Publicat:

Andrea Compagno, golgheterul Ligii I, a primit o veste excepțională de la selecționerul Italiei, Roberto Mancini, care l-a convocat la națională pentru primele meciuri din preliminariile Euro 2024.

Atacantul lui FCSB a luat-o de jos, a fost contestat în câteva rânduri, pentru ca acum să ajungă la apogeul carfierei. Deocamdată.

Compagno a ajuns în România în vara anului 2020, după ce a evoluat la mai multe cluburi italiene din ligile inferioare, precum Catania, Due Torri, Pinerolo, Argentina, Borgosesia sau Nuorese. FCU Craiova l-a adus liber de contract după despărțirea de Tre Fiori, echipă din San Marino! Evoluțiile bune în tricoul oltenilor i-au adus în toamna anului trecut transferul la FCSB, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.

Andrea Compagno e marcator pur-sânge. Foto Sportpictures
Andrea Compagno e marcator pur-sânge. Foto Sportpictures

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a dezvăluit că atacantul italian a primit cu multă emoție convocarea în lotul campioanei Europei. Andrea Compagno a evoluat în 17 de meciuri pentru FCSB în acest sezon de Superliga, reușind să marcheze 16 goluri, fiind cel mai bun marcator din campionatul României, cu 16 reușite, la egalitate cu rapidistul Marko Dugandzic.

Anul trecut, Andrea Compagno a marcat 23 de goluri, fiind a fost cel bun marcator de origine italiană din toate ligile Europei.

Atacat de Vivi Răchită

Însă lucrurile nu au fost mereu roz pentru atacantul din Peninsulă. Până să ajungă o opțiune pentru naționala Italiei, Andrea Compagno, cotat la 1,4 milioane de euro, o a fost contestat vehement de fostul stelist Vivi Răchită, care a spus despre atacantul italian că este „doar un atacant de San Marino”.

„N-ai cum să mă convingi de Compagno. Dacă Gigi Becali vrea să îl ia pe Garita, își dă seama și el. Îți dai seama în ce campionat dacă a venit Compagno din San Marino, care a jucat în liga a patra, și e cel mai bun străin.

Compagno a ieșit cel mai bun străin. Când erau Wesley și Adailton aici, Compagno nici geanta nu le-o căra. Ce îți place la el, că nu înțeleg?! În afară de golul ăla cu Anderlecht, spune-mi în cupele europene ce a făcut. Dacă îi iei penalty-urile lui Compagno, gata!”, spunea Vivi Răchită la PRO ARENA, în finalul anului trecut. Din fericire, Vivi s-a înșelat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite