ANALIZĂ Steaua e în „comă“: campioana scârţâie din toate încheieturile cu 12 zile înainte de primul meci oficial din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ a pus sub lupă nu neapărat rezultatele roş-albaştrilor din amicale, ci a disecat cifrele şi prestaţiile lor. Concluzia? Formaţia din Ghencea seamănă cu o echipă care vrea să scape de retrogradare, nu cu una care va ataca titlul.

Steaua a rămas în lupta pentru titlu după ce arbitrii i-au făcut „respiraţie gură la gură“ în prima parte a sezonului, aducându-i zece puncte prin greşelile comise în favoarea ei. Campionatul s-a întrerupt în decembrie, iar odată cu pauză de iarnă, formaţia din Ghencea pare să fi intrat într-o „comă“ fotbalistică. 

„EKG-ul“ îngrijorător al roş-albaştrilor e reflectat nu neapărat de rezultatele din amicale, acolo unde nicio echipă nu-şi propune neapărat să câştige, ci de jocul şi de cifrele catastrofale din partidele de pregătire.

Keşeru şi Kapetanos, zero

În cele opt meciuri disputate până acum în cele două cantonamente, Steaua a înscris de trei ori şi a luat 11 goluri! „Impotenţa“ e direct legată de inabilitatea atacanţilor de a înscrie. Neagu, Chipciu şi Piovaccari sunt marcatorii bucureştenilor în amicale, iar dintre aceştia doar italianul e atacant. Colegii săi din ofensivă, Kapetanos şi Keşeru, au „dormit“ pe teren, iar, treptat, criticile la adresa celor doi s-au înmulţit.

„Eu nu înţeleg, dar Keşeru a venit la Steaua doar pentru a bate cornere?!“, a întrebat, ironic, Basarab Panduru despre vârful care încasează 20.000 de euro lunar. „Steaua a făcut mult tam-tam, atunci când l-a adus pe Keşeru, dar eu am spus şi atunci şi repet acum că nu şi-au rezolvat problemele din atac“, a avertizat şi Anghel Iordănescu. 

Simţind presiunea, grecul Kapetanos a arătat cu degetul spre colegii din echipă pentru ineficacitatea atacanţilor: „Eu şi Piovaccari nu suntem singuri, nu putem face mare lucru, dacă nu vin mingi bune la noi“.

Tănase e confuz, iar „Gladiatorul“ s-a dus

Această remarcă a lui „Kape“ nu e doar o scuză pentru a arunca pisica în curtea altora. Într-adevăr, Steaua are probleme la mijlocul terenului. Tănase e confuz şi, dacă nici înainte nu era vreun superjucător, acum e chiar slab meci de meci. Chipciu a înscris în ultimul test, dar nici el nu e, deocamdată, în formă maximă. În fine, Bourceanu, omul cu recuperările, tocmai a plecat şi nu există un înlocuitor pe măsura sa în lotul actual. 

Nu se ştie cine va fi fundaş dreapta

Degringolada din apărare se vede în cele 11 goluri încasate în opt partide de verificare. În primul rând, Steaua n-are acum un fundaş dreapta bătut în cuie. Georgievski, Râpă şi Gabi Matei au fost testaţi în perioada de pregătire, însă nici unul n-a lăsat senzaţia că şi-ar fi câştigat locul de titular. Probabil, macedoneanul e prima opţiune a lui Reghecampf, însă şi el a comis foarte multe gafe, mai ales spre finalul anului 2013.

„Au fost foarte multe bâlbâieli în linia de fund. Dacă până acum Steaua stătea foarte bine în apărare şi primea foarte greu goluri, acum, din păcate, încasează foarte uşor, indiferent de adversarii pe care îi are în faţă“, a concluzionat Anghel Iordănescu.

Vor fi salvaţi de echipe „prietene“?

Având în vedere aceste probleme, Laurenţiu Reghecampf pare că are nevoie de o baghetă magică pentru a metamorfoza echipa până la ora primului meci oficial din 2014: restanţa cu Concordia Chiajna, programată pentru 14 februarie.

Norocul lui „Reghe“ e că, în primele două partide oficiale ale anului, Steaua va întâlni echipe „prietene“: Chiajna şi „U“ Cluj. Prima formaţie e pregătită de Ionuţ Chirilă, foarte apropiat de familia Reghecampf, iar la ardeleni evoluează mulţi jucători impresariaţi de soţia lui „Reghe“, Anamaria Prodan. 

Azi, penultimul amical

Până acum, bucureştenii au înregistrat patru remize şi patru înfrângeri în amicale. Azi, e programat penultimul test cu polonezii de la Korona Kielce, de la ora 19.30 pe Digi Sport.

Rezultatele din amicale

Steaua – Nurnberg 1-5

Steaua – Werder Bremen 0-0

Steaua – Lucerna 0-1

Steaua – Union Berlin 1-1

Steaua – FK Baku 0-2

Steaua – Dinamo Kiev 0-0

Steaua – IFK Goteborg 0-0

Steaua – Lokomotiv Plovdiv 1-2

Au fost jucători care trebuie să-şi schimbe atitudinea, altfel vor vedea meciurile din tribune. Suntem foarte nemulţumiţi de ceea ce am văzut cu Lokomotiv Plovdiv.  Mihai Stoica manager Steaua   Nu vezi nimic la Steaua, nu vezi o ocazie, nu vezi o idee de joc. Se tot vorbeşte despre pregătirea Stelei, dar bulgarii ăştia de la Plovdiv nu se pregătesc şi ei? Doar Steaua o face? Gabi Balint fost jucător Steaua   Prea multe schimbări! Sunt jucători folosiţi pe mai multe posturi. S-a văzut că Steaua nu prea are putere în atac. Emeric Ienei fost antrenor Steaua   Îngrijorător e faptul că se apropie startul campionatului şi jucătorii sunt confuzi în tot ceea ce fac şi din cauză antrenorului care îi plimbă pe toate posturile din teren. Anghel Iordănescu fost antrenor Steaua  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite