Selecționerul Belgiei, încântat: Tedesco a explicat cum a surclasat România

0
Publicat:

Selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco, s-a declarat ''uşurat'' că formaţia pe care o pregăteşte a reuşit să câştige meciul cu România (2-0), sâmbătă seara, la Koln, în Grupa E a Campionatului European din Germania.

Domenico Tedesco. FOTO: Facebook
Domenico Tedesco. FOTO: Facebook

"Sunt foarte uşurat că am câştigat meciul, era foarte important să obţinem cele trei puncte şi e drept că am ratat câteva ocazii. Ar fi fost mult mai bine dacă tranşam meciul mai devreme'', a declarat Tedesco la final, citat de site-ul UEFA.

''Am jucat cu aceeaşi structură ca în meciul cu Slovacia. Tielemans a evoluat fantastic, ca toţi ceilalţi. Suntem fericiţi că am luat aceste trei puncte şi vom vedea ce ne va aduce următorul meci", a mai spus tehnicianul italo-german.

''Am făcut presing avansat, am încercat să recuperăm minge cât mai sus. România încearcă să controleze jocul, nu a fost uşor contra lor, dar mentalitatea noastră a fost bună'', a subliniat Tedesco.

Selecţionerul ''diavolilor roşii'' s-a arătat nemulţumit de numeroasele ratări din acest meci: ''Este păcat (că au fost multe ratări, n. red.). Cred că puteam marca trei, patru sau cinci goluri în această seară. A fost grozav că am putu crea astfel de ocazii şi trebuie să avem răbdare".

Tedesco s-a referit şi la căpitanul echipei sale, Kevin De Bruyne, care a marcat al doilea gol şi a fost ales cel mai bun jucător de pe teren: "Îl cunosc pe Kevin de cam un an. Nu a fost disponibil pentru preliminarii. Se simte cât de optimist este şi e important ca băieţii să intre pe teren cu această stare de spirit".

Domenico Tedesco a comentat şi aşezarea tactică a României: "Ştiam cum o să joace, în 4-1-4-1. Ştiam cum se apără. Am decis să să joc cu jucătorii care pot contracara asta. Am suferit uneori, dar acesta este fotbalul".

Clasament jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite