Alex Corneschi arată rușinea din sportul românesc: Cel mai bun maratonist din țară, batjocorit incredibil

0
Publicat:

Ne-am obișnuit să ne aducem aminte de sportul de performanță, doar când apare, în mod miraculos, un David Popovici sau o jucătoare de tenis de talia Simonei Halep. Astfel de oameni au, într-adevăr, parte de o mediatizare foarte bună, iar oamenii politici se grăbesc să-și asocieze imaginea cu ei, inventând diferite festivități de premiere.

Alexandru Corneschi, postare acidă pe contul său de Facebook.
Alexandru Corneschi, postare acidă pe contul său de Facebook.

Pentru alți sportivi români însă, mai ales cei care provin din discipline mai puțin mediatizate, e o adevărată provocare să-ți păstrezi motivația. Pentru că, pe scurt, ești ignorat, indiferent de efortul depus și de rezultatele obținute. Ultimul exemplu, în acest sens, e Alexandru Corneschi (30 de ani), cel mai bun maratonist român, la ora actuală.

Luna trecută, în prestigiosul Maraton Internațional al Berlinului, Corneschi, născut la Botoșani, a parcurs distanța de 42 de kilometri în 2 ore, 13 minute și 39 de secunde. În medie, românul a alergat fiecare kilometru în 3 minute și 10 secunde. Vorbim despre un efort supraomenesc, de neconceput, nu doar pentru un om de rând, dar și pentru mulți sportivi de top. De precizat că, la Berlin, Corneschi a fost al 3-lea european în ierarhia finală!

Weekend-ul trecut, botoșăneanul a câștigat și Campionatul Național de maraton, triumfând în cadrul Maratonului Internațional București. În Capitală, Alex a terminat cursa de 42 de kilometri în 2 ore, 15 minute și 58 de secunde.

Ce a primit Corneschi după aceste rezultate? Nimic! Postarea sa de pe Facebook, astăzi la prânz, arată, încă o dată, că avem o țară în care foarte mulți sportivi de performanță, nu că nu sunt ajutați, dar sunt tratați chiar cu dispreț.

Ce a scris Alex Corneschi?

Salutare,

Aceasta este prima și ultima postare în care mă “plâng” de condițiile sportului din România și aici mă refer la atletism.

Probabil știți rezultatele mele din ultima perioadă, munca depusă și tot ce înseamnă câștigarea unei medalii sau câștigarea câtorva minute / secunde la o cursă de maraton.

Astăzi, 12.10, am primit un telefon în care am fost anunțat ca nici luna aceasta nu sunt bani la club, după luna august care a avut aceeași soartă.

Ca să vă faceți o idee, primeam un salariu minim pe economie, pentru a susține toată această muncă… Repet, nu m-am plâns de banii primiți și am muncit mereu cu drag și cu speranța că va fi mai bine.

Cum e posibil ca un sportiv medaliat și în continuă ascensiune poate primi 0 ron / luna pentru toată activitatea lui, în condițiile în care o pereche de pantofi de alergare pentru maraton sunt undeva la 800 ron, iar un masaj minim 100 ron, și să nu mai punem în calcul toate celelalte costuri.

Sunt dezamăgit de tot ce se întâmplă…. “Mulțumesc” Ministerul Sportului, o să îngropați de tot atletismul românesc!

Cu sportivitate,

Alex Corneschi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite