Agitaţie în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe dintre componentele primului eşalon şi-au conturat deja strategia pentru noul sezon, care va începe la 21 iulie.

Mai sunt aproape două luni până la startul noului sezon, dar Federaţia Română de Fotbal nici măcar n-a stabilit câte echipe se vor alinia la startul competiţiei.

„Eu sunt pentru respectarea legii, să rămână 17 echipe în Liga I! Decizia se va lua în şedinţa Comitetului Executiv din 1 iunie, la care eu nu voi fi prezent. Dacă aş fi acolo, aş vota împotriva ocupării locului vacant. Mai mulţi reprezentanţi de la Liga I cer reducerea numărului de echipe şi au dreptate, pentru că nu avem jucători de valoare. Ceea ce am aprobat la Liga a II-a şi a III-a în viitor, respectiv serii cu 14 şi 12 echipe, poate fi un model şi pentru Liga I", a explicat preşedintele Mircea Sandu.

Totuşi, cel mai probabil se va decide ca locul celor de la Poli Timişoara, echipă care n-a primit licenţa, să fie ocupat în urma unui baraj disputat între Gaz Metan Severin (locul 3 în Seria a II-a din Liga a II-a) şi FCM Târgu-Mureş (locul 15 în Liga I).

Dinamo l-a repatriatpe Andrei Cristea

La numai câteva zile după ce a câştigat Cupa României, Dinamo a reuşit să dea o primă lovitură pe piaţa transferurilor. Astfel, „câinii roşii" au obţinut semnătura lui Andrei Cristea, fostul golgheter al campionatului, ediţia 2009-2010.

„Cristea a semnat deja, mai avem nevoie de încă doi jucători ca să avem un lot complet. Puteam să îi luăm pe Mutu şi Tamaş, dacă luam campionatul. Intram la masa bogaţilor, puteam juca în Ligă, erau alte condiţii", a explicat preşedintele executiv Cristi Borcea. Dinamo a obţinut şi semnătura senegalezului Issa Ba, care a jucat la Gaz Metan Mediaş.

Sabău, favorit pentru preluarea Rapidului

După ce Mircea Rednic l-a refuzat pe George Copos, iar Petre Grigoraş a anunţat că sunt şanse mari să rămână la Pandurii, patronul giuleştenilor mai are doar două nume pe lista de posibili înlocuitori ai lui Răzvan Lucescu: Ioan Ovidiu Sabău şi Cristi Pustai.

Favorit este „Moţul", care a şi acceptat verbal să antreneze echipa pentru care a jucat între 1998-2000 şi 2001-2003. Marian Rada poate fi şi el o soluţie de avarie. „Eu de ce să nu fac parte din această listă?! Cred că aş fi meritat. Cine-i cea mai bună opţiune? Eu, normal!", a declarat secundul giuleştenilor.

Intră Oţelul în faliment?

Deşi în conturile clubului există peste 15 milioane de euro, bani obţinuţi de pe urma participării în Liga Campionilor, jucătorii Oţelului nu şi-au mai încasat salariile de peste două luni.

De altfel, mulţi dintre ei şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract. Motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie hilară este unul simplu. Acţionarii clubului, în frunte cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Ionel Borş, doresc să încaseze banii de la UEFA ca dividende.

„Legea le permite! Când au venit au făcut-o ca reprezentanţi ai Arcelor Mittal, însă în momentul în care s-a făcut o majorare de capital ei şi-au cedat acţiunile pe care le aveau la Mittal în schimbul celor de la Oţelul şi au adus câte 25.000 de euro. Au adus câteva zeci de mii de euro şi vor să ia milioanele! Totuşi, îi anunţ că nu vor reuşi să devalizeze clubul decât peste cadavrul meu", a declarat directorul general Marius Stan.

Pădureanu şi „Steluţa" de Bistriţa

La 76 de ani, Jean Pădureanu a revenit în Liga I cu Gloria Bistriţa şi are gânduri mari. „Mi-am propus o colaborare cu Steaua, la primul drum pe care îl fac la Bucureşti mă întâlnesc cu Gigi Becali, că el decide. Să vedem ce jucători au pus pe liber şi în ce condiţii ni i-ar da. Ce părere am de Laurenţiu Reghecampf antrenor la Steaua? Este un antrenor bun, dar mediul înconjurător îl influenţează în rău", a spus „Lordul".

Boudjemaa: „Cerşetoria e în floare în România"

Unul dintre jucătorii-revelaţie din lotul Petrolului, francezul Damien Boudjemaa nu are o părere prea bună despre Liga I şi România.

 „Când am luat un taxi, simţeam că erau opt câini morţi în portbagaj. Era un Logan. Prima oară am mâncat la restaurantul clubului. Am mâncat un lucru ciudat cu grâu sau ceva de acest gen, pe scurt, era dezgustător. Cerşetoria este în floare în România. Despre jocuri fraudate nu ştiu ce să spun. Sunt multe chestii ciudate aici. FC Vaslui a bătut liderul şi apoi a pierdut cu ultima clasată. Prima dată când am ajuns în România am rămas şocat. Eram verde la faţă", a spus fotbalistul pentru site-ul soofoot.com.

Altfel, antrenorul suedez Sven Goran Eriksson a confirmat interesul pentru preluarea clubului Petrolul, alături de compania SeaMed. La Ploieşti vor sosi şi 14 fotbalişti de la „U" Cluj, care au fost orientaţi aici de Florian Walter. 

Când se reunesc echipele din Liga I

CFR Cluj - 15 iunie
FC Vaslui - 15 iunie
Steaua - 11 iunie
Rapid - nu s-a decis încă
Dinamo - 15 iunie
Oţelul - 11 iunie
„U" Cluj - nu s-a decis încă
Pandurii Tg. Jiu - 14 iunie
FC Braşov - 7 iunie
Concordia Chiajna - 15 iunie
Ceahlăul Piatra Neamţ - 11 iunie
Astra Ploieşti - nu s-a decis încă
Gaz Metan Mediaş - 13 iunie
Petrolul - nu s-a decis încă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite