Adio impresari în fotbal. Motivul pentru care FIFA și președintele Infantino vor să-i interzică definitiv

0
0
Publicat:

FIFA vrea să ia măsuri pentru a elimina comisioanele solicitate în transferuri, oficialii acesteia fiind convinși că impresarii și agențiile de reprezentare a jucătorilor provoacă mari probleme fotbalului.

Gianni Infantino nu vrea să mai vadă împresari în fotbal. Foto FIFA
Gianni Infantino nu vrea să mai vadă împresari în fotbal. Foto FIFA

Președintele forului continental, Gianni Infantino, cere sprijinul guvernelor din fiecare stat membru, pentru ca banii să rămână în fotbal, nu în conturile intermediarilor. El a redactat o declarație în acest sens, ținând să precizeze că nu se va lăsa intimidat de plângerile agenților sportivi, dar și că transferurile nu trebuie să mai finanțez conturile impresarilor, ci pe ale cluburilor care au ajutat la creșterea jucătorilor.

„Săptămâna trecută, am fost anunțat că cluburile din Premier League au cheltuit aproape 500 de milioane de euro pe comisioane către agenți și intermediari, între 1 februarie 2023 și 1 februarie 2024. Majoritatea acestor bani se îndepărtează de fotbal. În aceeași perioadă, cluburile engleze au plătit mai puțin de 30 de milioane de euro cluburilor care au dezvoltat jucători.

Banii ar trebui să ajungă la cluburile car au format jucătorii

Compensațiile și plățile de solidaritate sunt impuse de regulamentele FIFA și sunt vitale pentru mii de cluburi mai puțin privilegiate care se luptă să genereze venituri suficiente și, prin urmare, cruciale pentru dezvoltarea, pregătirea și oportunitățile tinerilor jucători din întreaga lume.

La FIFA încercăm să implementăm reguli clare și echitabile pentru sistemul de transferuri, inclusiv reguli pentru agenți, în interesul transparenței, a răspunderii și a unei mai bune redistribuiri la toate nivelurile fotbalului. Din acest motiv am fost dați în judecată de unii agenți, dar FIFA va continua să își apere poziția în instanță.

Florin Manea, comision de 4 milioane de euro 

Invit guvernele și legislatorii să ni se alăture și să aibă un rol activ în asigurarea faptului că fondurile de transfer sunt reținute în fotbal și împărtășite cu cluburile din întreaga lume, deoarece sunt absolut vitale pentru generațiile actuale și viitoare de fotbaliști”, a scris Gianni Infantino într-o scrisoare dată publicității în cursul zilei de ieri.

Spre exemplu, pentru transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa, Tottenham a scos din conturi 25 de milioane de euro, din care 4 milioane i-au revenit agentului Florin Manea, car a intermediat tranzacția. ”Partea mea, banii mei! Asta în afară de partenerii mei. Eu am luat bani și de la Tottenham, și de la Genoa”, a dezvăluit impresarul la câteva zile după perfectarea transferului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite