Gianni Infantino, anunț categoric privind cartonașul albastru. „Nu va exista în fotbalul profesionist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

International Football Association Board (IFAB), organismul responsabil cu stabilirea regulilor fotbalului, urmează să decidă astăzi cu privire la posibile noi modificări care au ca scop îmbunătăţirea comportamentului şi respectului pe teren față de arbitri.

Gianni Infantino e sigur că nu vor fi aduse modificări în privința cartonașelor. Foto Profimedia
Gianni Infantino e sigur că nu vor fi aduse modificări în privința cartonașelor. Foto Profimedia

Pe ordinea de zi se va afla şi opţiunea eliminărilor temporare prin introducerea cartonaşului albastru. Însă Gianni Infantino, care participă la ședința IFAB de la Glasgow, s-a antepronunțat deja, susținând că forul mondial este total împotriva acestei inovaţii. ”Cartonașele albastre nu vor fi folosite în fotbalul profesionist. Aceasta este o problemă care nu există pentru noi”, a declarat președintele FIFA în momentul în care a ajuns la întâlnirea cu reprezentanții IFAB.

Nici UEFA nu vrea să audă de eliminările temporare

”FIFA se opune cartonașelor albastre. Nu am fost la curent cu această problemă, în calitate de președinte al FIFA. Cred că FIFA are un cuvânt de spus în IFAB. Dacă vrei un titlu, ți-l dau: 'carton roșu' pentru cartonașul albastru. Suntem mereu deschiși să luăm în considerare idei și propuneri, dar odată ce analizezi, realizezi că tradiția trebuie respectată. Cartonașul albastru nu va exista”, a concluzionat președintele FIFA, potrivit Mundo Deportivo.

IFAB intenționează să introducă noul cartonaș în fotbal, acesta urmând să fie acordat dacă fotbaliștii vor opri contraatacurile adversarilor cu faulturi tactice sau vor protesta vehement la adresa arbitrilor. Pedeapsa ar fi de 10 minute eliminare pentru jucătorul avertizat. Două cartonașe albastre ar fi echivalente cu unul roșu. În urmă cu câteva săptămâni, și șeful UEFA, Alexander Ceferin, se arătase împotriva noii reguli propuse de IFAB.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite