„Adevărul“, analiză confirmată: prima mare vedetă a plecat din Arabia Saudită din cauza neadaptării

0
Publicat:

Arabia Saudită a devenit un magnet pentru vedetele fotbalului internațional, însă nu toți cei care au ajuns în Regat s-au adaptat la viața din Orientul Mijlociu. Și se lungește lista celor care vor să se întoarcă în Europa, încă din această iarnă, după cum „Adevărul“ a scris astăzi. Iar acest material e confirmat acum, după ce s-a oficializat vestea plecării lui Jordan Henderson de la Al-Ittifaq Dammam.

Viața din Orientul Mijlociu poate fi dificilă din cauza diferențelor culturale față de Europa
Viața din Orientul Mijlociu poate fi dificilă din cauza diferențelor culturale față de Europa

Potrivit Agerpres, fostul căpitan al lui Liverpool a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului său cu Al-Ettifaq, la doar şase luni de la sosirea sa în campionatul Arabiei Saudite. În vârstă de 33 de ani, Henderson nu s-a adaptat la noua sa formaţie şi a decis să pună capăt înţelegerii sale pe trei ani cu Al-Etiffaq, antrenată de compatriotul său Steven Gerrard, cu care a fost coechipier la Liverpool.

Mijlocaşul englez urmează să revină în fotbalul european, iar viitoarea sa destinaţie va fi, cel mai probabil, Ajax Amsterdam.

Jordan Henderson (dreapta), în momentul semnării contractului cu Al-Ittifaq
Jordan Henderson (dreapta), în momentul semnării contractului cu Al-Ittifaq

În vara trecută, Jordan Henderson s-a despărţit de Liverpool, echipă la care a jucat timp de 12 ani, lăsându-se tentat, la fel ca multe alte staruri, de contractele foarte lucrative din campionatul saudit, o alegere foarte criticată în Anglia şi motivată de internaţionalul englez (81 de selecţii, 3 goluri) prin dorinţa de trăi o nouă experienţă fotbalistică, într-o ligă aflată în plină expansiune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite