50 de jucători de urmărit la Cupa Mondială 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de jucători, reprezentând 32 de țări și șase continente, se vor reuni în Qatar pentru patru săptămâni pe parcursul Cupei Mondiale. În afara ”greilor” Messi, Ronaldo sau Neymar, sunt mulți alții care ar putea deveni eroii acestui Campionat Mondial. Washington Post a realizat nu un clasament al celor mai buni 50, dar al celor mai promițărori dintre ei, capabili să ridice publicul în picioare. Așadar, să vedem lista celor 50 de jucători care promit un turneu extraordinar la CM Qatar 2022.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au concurență serioasă la CM Qatar 2022
Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au concurență serioasă la CM Qatar 2022
  • 50

Almoez Ali - Qatar

Speranțele gazdelor să avanseze în fazele superioare se bazează probabil pe Almoez Ali, jucător născut în Sudan.

Vârstă: 26. Selecții: 76. Goluri: 39

  • 49

Memphis Depay - Olanda

Cu 10 goluri în calificări, inclusiv un hat-trick împotriva Turciei, și 17 în total anul trecut, Depay se apropie de recordul all-time al naționalei Olandei: 50, deținut de fostul coechipier Robin van Persie.

Vârstă: 28. Selecții: 81. Goluri: 42

Memphis Depay (stânga), arma letală a naționalei Olandei. Foto EPA EFE
Memphis Depay (stânga), arma letală a naționalei Olandei. Foto EPA EFE
  • 48

Dusan Vlahovic - Serbia

După ce s-a remarcat la Fiorentina, tânărul atacant sârb își continuă isprăvile pentru Juventus, cel mai decorat club al Italiei. Ar putea fi revelația echipei națională a țării vecine.

Vârstă: 22. Selecții: 16. Goluri: 8

  • 47

João Cancelo - Portugalia

Unul dintre cei mai buni fundași dreapta din lume, Cancelo a câștigat trofee cu Benfica, Juventus și în ultimele trei sezoane cu Manchester City. A fost ales două ori în echipa anului din Premier League.

Vârstă: 28. Selecții: 37. Goluri: 7

  • 46

Antonio Rüdiger - Germania

După 5 ani la Chelsea, puternicul fundaș german Rudiger i-a convins pe șefii lui Real Madrid că este omul de care are nevoie pentru un nou succes în Liga Campionilor.

Vârstă: 29. Selecții: 54. Goluri: 2

  • 45

Achraf Hakimi - Maroc

Fundaș dreapta născut în Spania și crescut de Real Madrid, Hakimi a mai trecut prin Germania și Italia pentru a ajunge la clubul bogaților, PSG.

Vârstă: 24: Selecții: 53: Goluri: 8

  • 44

Kalidou Koulibaly - Senegal

Puternicul fundaș central Koulibaly a reprezentat Franța, țara sa natală, la nivel de tineret și și-a pus amprenta pe scena cluburilor în opt sezoane la Napoli, înainte de a se muta la Londra în această vară.

Vârstă: 31. Selecții: 64. Goluri: 0

  • 43

Hirving Lozano - Mexic

„Chucky”, așa cum este cunoscut Lozano, a marcat împotriva Germaniei la Cupa Mondială din 2018 și a evolueză la nivel înalt în Europa din 2017, mai întâi la PSV Eindhoven, apoi în Italia, la Napoli.

Vârstă: 27. Selecții: 59. Goluri: 16.

  • 42

Mehdi Taremi - Iran

Taremi a făcut senzație în ultimii doi ani atât pentru națională, cât și pentru echipa de club, FC Porto. A marcat 36 de goluri și a dat 23 de pase decisive în ultimele două sezoane în campionat și opt goluri în calificările pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Vârstă: 30. Selecții: 60. Goluri: 28

Taremi face spectacol atât în tricoul lui Porto, cât și în cel al Iranului
Taremi face spectacol atât în tricoul lui Porto, cât și în cel al Iranului
  • 41

Cody Gakpo - Olanda

Chiar dacă deocamdată evolueză în campionatul intern, la PSV Eindhoven, specialiștii cred că Gakpo va fi în viitor unul dintre marii jucători ai mapamondului.

Vârstă: 23. Selecții: 9. Goluri: 3

  • 40

Ilkay Gundogan - Germania

Jucător central cunoscut pentru versatilitatea sa, Gundogan se află la al șaptelea sezon cu Manchester City. A marcat cinci goluri în calificări pentru Germania.

Vârstă: 32. Selecții: 62. Goluri: 16

  • 39

Darwin Núñez - Uruguay

După ce a marcat 26 de goluri în 28 de meciuri pentru Benfica, a făcut saltul la Liverpool în această vară printr-un transfer de 75 de milioane de dolari. E la primul turneu major din carieră.

Vârstă: 23. Selecții: 13. Goluri: 3

  • 38

Aurélien Tchouaméni - Franţa

Cum Paul Pogba și N'Golo Kanté sunt indisponibili din cauza accidentărilor, lui Tchouaméni îi va reveni misiunea de a ține mijlocul puternicei națioanale a Franței.

Vârstă: 22. Selecții: 14. Goluri: 1.

  • 37

Marquinhos - Brazilia

Fundașul central, care dirijează apărarea clubului PSG din 2013, își propune să adauge un titlu de Cupă Mondială unui portofoliu care include o medalie de aur olimpic și un trofeu Copa América.

Vârstă: 28. Selecții: 71. Goluri: 5

  • 36

Casemiro - Brazilia

După ce a câștigat cinci titluri de Liga Campionilor cu Real Madrid, mijlocașul defensiv a acceptat în august provocarea de a juca în Premier League, pentru Manchester United.

Vârstă: 30. Selecții: 65. Goluri: 5

Casemiro a dat Real Madrid pentru Manchester United
Casemiro a dat Real Madrid pentru Manchester United
  • 35

Aleksandar Mitrovic - Serbia

Mașina de goluri a naționalei Serbiei a stabilit un record și pentru formația de club, Fulham: 43 de goluri în 46 de meciuri în sezonul trecut.

Vârstă: 28. Selecții: 76. Goluri: 50

  • 34

Jamal Musiala - Germania

Musiala a reprezentat Anglia și Germania la nivel de tineret, dar a ales să joace pentru ”panzere”. La Euro 2020, disputat în 2021, a devenit cel mai tânăr german care a participat la un turneu major.

Vârstă: 19. Selecții: 17. Goluri: 1

  • 33

Christian Eriksen - Danemarca

Eriksen urcă pe cea mai mare scenă a sportului la 17 luni după ce a suferit un stop cardiac în timpul Campionatului European 2020 și la mai puțin de un an după ce și-a reluat cariera.

Vârstă: 30. Selecții: 117. Goluri: 39

  • 32

Joshua Kimmich - Germania

Figură constantă în mijlocul defensiv al lui Bayern de mai bine de șapte ani, Kimmich a adunat deja peste 200 de apariții în Bundesliga și 70 la națională.

Vârstă: 27. Selecții: 70. Goluri: 5

Joshua Kimmich a trecut și printre jaloanele din naționala României pentru a ajunge la Mondiale
Joshua Kimmich a trecut și printre jaloanele din naționala României pentru a ajunge la Mondiale
  • 31

Matthijs de Ligt - Olanda

De când a fost votat cel mai bun tânăr jucător al Europei în 2018, când era la Ajax, fundașul central De Ligt a jucat trei sezoane pentru Juventus, înainte de a se muta în această vară la Bayern, cu un transfer de 70 de milioane de dolari.

Vârstă: 23. Selecții: 38. Goluri: 2

  • 30

Bruno Fernandes - Portugalia

Un conducător de joc cu talent atât pentru a crea, cât și a marca - a înscris 18 goluri pentru Manchester United în 2021.

Vârstă: 28. Selecții: 48. Goluri: 9

  • 29

Romelu Lukaku - Belgia

Impozant din punct de vedere fizic, cel mai mare marcator din istoria echipei naționale a Belgiei, Lukaku înscrie pe bandă rulandă în ultimii 10 și pentru echipele de club, fie că au fost din Italia sau din Anglia.

Vârstă: 29. Selecții: 102. Goluri: 68

Romelu Lukaku, un nouar veritabil în naționala Belgiei. Foto EPA EFE
Romelu Lukaku, un nouar veritabil în naționala Belgiei. Foto EPA EFE
  • 28

Gareth Bale - Țara Galilor

După apariții rare în tricoul lui Real Madrid în ultimii ani, Bale a făcut o întorsătură surprinzătoare către MLS  - campionatul american - pentru a fi 100% pregătit pentru prima apariție a țării sale la Cupa Mondială în ultimii 64 de ani.

Vârstă: 33. Selecții: 108. Goluri: 40

  • 27

Richarlison - Brazilia

După ce a marcat cinci goluri într-o campanie olimpică câștigătoare a medaliei de aur, el a înscri încă de șase ori în calificările pentru Cupa Mondială. A fost protagonistul unui transfer de 63 de milioane de dolari către Tottenham de la Everton în această vară.

Vârstă: 25. Selecții: 38. Goluri: 17

  • 26

Jude Bellingham - Anglia

Singurul jucător din naționala Angliei care evoluează în afara Marii Britanii, Bellingham se află într-o formă senzațională la echipa de club, Borussia Dortmund.

Vârstă: 19. Selecții: 17. Goluri: 0

  • 25

Alphonso Davies - Canada

De la tabăra de refugiați din Africa de Vest la celebritatea MLS și apoi în elita din Bundesliga, Davies este poate cel mai bun fundaș stânga din lume și o cheie pentru calificarea Canadei la Mondial pentru prima dată din 1986.

Vârstă: 22. Selecții: 34. Goluri: 12

Alphonso Davies face furori la Bayern Munchen. Foto EPA EFE
Alphonso Davies face furori la Bayern Munchen. Foto EPA EFE
  • 24

Christian Pulisic - Statele Unite

După ce a ratat Cupa Mondială anterioară, Pulisic, jucătorul lui Chelsea e speranța americanilor pentru un turneu final de poveste.

Vârstă: 24. Selecții: 52. Goluri: 21.

  • 23

Serge Gnabry - Germania

Din flancuri, Gnabry dezechilibrează adversarii cu o accelerație năucitoare și o vedere panoramică. El creează, dar și finalizează, pentru Bayern, echipa care dă cei mai mulți jucători la această Cupă Mondială Qatar 2022.

Vârstă: 27. Selecții: 36. Goluri: 20

  • 22

Bernardo Silva - Portugalia

Micuțul fotbalist portughez este cel care dă ritmul pentru club - Manchester City - și națională în ultimii cinci ani.

Vârstă: 28. Selecții: 72. Goluri: 8

  • 21

Alisson - Brazilia

Când te gândești la Brazilia, te gândești la atacanți, dar cu Alisson de la Liverpool, Seleçao se mândrește cu cel mai bun portar din lume, chiar dacă acesta are concurență serioasă: celălalt goal-keeper al Braziliei, Ederson.

Vârstă: 30. Selecții: 57. Goluri: 0

Alisson e om de bază la echipa de club, Liverpool. Foto EPA EFE
Alisson e om de bază la echipa de club, Liverpool. Foto EPA EFE
  • 20

Gavi - Spania

Pablo Gavira este cel mai tânăr jucător din istoria naționalei Spaniei și câștigător al Trofeului Kopa 2022 - a fost desemnat anul acesta cel mai bun jucător sub 21 de ani din Europa.

Vârstă: 18. Selecții: 12. Goluri: 1

  • 19

Phil Foden - Anglia

Unul dintre cele mai mari talente venite din Anglia în ultimii ani, Foden a debutat cu City la 17 ani și prins echipa națională pe când avea doar 20 de ani.

Vârstă: 22. Selecții: 18. Goluri: 2

  • 18

Luka Modric - Croaţia

La patru ani după ce și-a condus naționala în finala Cupei Mondiale din Rusia și a câștigat Balonul de Aur, precum și jucătorul anului FIFA, Modric, creatorul de joc al Croației rămâne o bucurie de urmărit pentru iubitorii fotbalului.

Vârstă: 37. Selecții: 154. Goluri: 23

  • 17

Rúben Dias - Portugalia

În două sezoane din Premier League, fundașul central s-a impus ca o piesă esențială în mașina de fotbal a lui Manchester City, prin abilitatea sa înnăscută de a citi jocul.

Vârstă: 25. Selecții: 39. Goluri: 2

  • 16

Federico Valverde - Uruguay

Valverde a evoluat într-un jucător complet pentru cel mai mare club de fotbal din Europa, Real Madrid.

Vârstă: 24. Selecții: 44. Goluri: 4

  • 15

Lautaro Martínez - Argentina

Demonstrând că atacul Argentinei nu stă numai în Lionel Messi, Martinez a totalizat 65 de goluri în ultimele cinci sezoane în Serie A.

Vârstă: 25. Selecții: 40. Goluri: 21

Lautaro Martinez a condus pe Inter Milano spre succes. Foto Gettyimages
Lautaro Martinez a condus pe Inter Milano spre succes. Foto Gettyimages
  • 14

Thomas Müller - Germania

După ce a câștigat Gheta de Aur în 2010, Müller își propune să facă uitat eșecul Germaniei din urmă cu 4 ani, de la Cupa Mondială din Rusia.

Vârstă: 33. Selecții: 118. Goluri: 44

  • 13

Pedri - Spania

Votat anul trecut cel mai bun tânăr jucător din Europa, Pedro González López continuă tradiția formidabililor jucători spanioli, atât cu Barcelona, cât și cu echipa națională.

Vârstă: 19. Selecții: 14. Goluri: 0

  • 12

Heung Min-choi - Coreea de Sud

Considerat unul dintre cei mai buni jucători asiatici din istorie, Son a împărțit sezonul trecut premiul Ghetei de Aur din Premier League cu Mohamed Salah de la Liverpool, după ce a marcat 23 de goluri.

Vârstă: 30. Selecții: 104. Goluri: 35

  • 11

Vinícius Júnior - Brazilia

Aripa stângă strălucitoare a Brazilei a debutat la Real la 18 ani și a devenit piesă de bază la clubul madrilen în sezonul trecut, cu 22 de goluri în toate competițiile.

Vârstă: 22. Selecții: 16. Goluri: 1

Vinicius Junior poate străluci la CM Qatar 2022. Foto Gettyimages
Vinicius Junior poate străluci la CM Qatar 2022. Foto Gettyimages
  • 10

Thibaut Courtois - Belgia

Câștigătorul Mănușii de Aur din 2018 revine în lumina reflectoarelor. Să fii vedeta, din postura de portar, a unei echipe care domină fotbalul european în ultimii ani spune mult despre talentul lui Curtois.

Vârstă: 30. Selecții: 96. Goluri: 0

Thibaut Courtois va închide poarta reprezentativei Belgiei. Foto EPA EFE
Thibaut Courtois va închide poarta reprezentativei Belgiei. Foto EPA EFE
  • 9

Virgil van Dijk - Olanda

Îmbinând forța și agilitatea, fundașul central Van Dijk își va face debutul mult așteptat într-un turneu major, după ce a ratat Euro 2020 din cauza unei accidentări, iar Olanda nu s-a calificat în 2018.

Vârstă: 31. Selecții: 49. Goluri: 6

Virgil van Dijk, liderul naționalei olandeze. Foto EPA EFE
Virgil van Dijk, liderul naționalei olandeze. Foto EPA EFE
  • 8

Cristiano Ronaldo - Portugalia

Marcator în patru Cupe Mondiale și cel mai în vârstă jucător care a reușit un hat-trick la un turneu final, Ronaldo este mereu un punct de atracție într-o competiție atât de importantă.

Vârstă: 37. Selecții: 191. Goluri: 117

Uiiiiiii, urmează noi manifestări de bucurie pentru Ronaldo în tricoul Portugaliei. Foto Gettyimages
Uiiiiiii, urmează noi manifestări de bucurie pentru Ronaldo în tricoul Portugaliei. Foto Gettyimages
  • 7

Harry Kane - Anglia

Kane, atacantul născut la Londra nu și-a completat statisticile în amicale, marcând aproape toate golurile sale în turnee internaționale de nivel înalt, inclusiv șase la Cupa Mondială 2018.

Vârstă: 29. Selecții: 75. Goluri: 51

Harry Kane a fost aproape de triumful la Euro 2020. Se poate revanșa la Cupa Mondială. Foto Getty
Harry Kane a fost aproape de triumful la Euro 2020. Se poate revanșa la Cupa Mondială. Foto Getty
  • 6

Karim Benzema - Franţa

Absent din naționala Les Bleus din 2016 până în 2020, Benzema a marcat anul trecut 9 goluri în 13 meciuri și a fost, de asemenea, votat jucătorul anului UEFA, după de a înscris 44 de goluri pentru Real Madrid.

Vârstă: 34. Selecții: 97. Goluri: 37

Karim Benzema vrea să conducă naționala Franței spre un nou succes. Foto Gettyimages
Karim Benzema vrea să conducă naționala Franței spre un nou succes. Foto Gettyimages
  • 5

Robert Lewandowski - Polonia

Nu există atacant mai pur în joc decât Lewandowski, liderul echipei naționale a Poloniei, care a marcat peste 300 de goluri în 12 sezoane din Bundesliga înainte de a se muta în Spania în această vară.

Vârstă: 34. Selecții: 132. Goluri: 76

Robert Lewandowski, starul naționalei Poloniei. Foto EPA EFE
Robert Lewandowski, starul naționalei Poloniei. Foto EPA EFE
  • 4

Kevin De Bruyne - Belgia

De Bruyne are toate argumentele pentru a fi cel mai bun jucător din lume - e un atacant versatil, care a marcat 57 de goluri, a dat 84 de pase decisive și a câștigat patru titluri în Premier League în ultimele șapte sezoane.

Vârstă: 31. Selecții: 93. Goluri: 25

Roșcovanul De Bruyne poate fi una dintre vedetele de la CM Qatar 2022. Foto Gettyimages
Roșcovanul De Bruyne poate fi una dintre vedetele de la CM Qatar 2022. Foto Gettyimages
  • 3

Neymar - Brazilia

După ce s-a acidentat în 2014 și a fost batjocorit pentru o simulare monstruoasă în 2018, Neymar trebuie să-și arate talentul imens și să conducă Seleçao la primul său titlu în ultimii 20 de ani.

Vârstă: 30. Selecții: 121. Goluri: 75

Neymar e așteptat să devină din nou liderul Braziliei. Foto EPA EFE
Neymar e așteptat să devină din nou liderul Braziliei. Foto EPA EFE
  • 2

Kylian Mbappé - Franţa

Mbappé s-a prezentat publicului de pe mapamond marcând patru goluri la Cupa Mondială din 2018, inclusiv unul în finală, după care a înscris 150 de goluri în patru sezoane cu PSG.

Vârstă: 23. Selecții: 59. Goluri: 28

La doar 23 de ani. Kylian Mbappe are deja un trofeu de Cupă Mondială în palmares. Foto EPA EFE
La doar 23 de ani. Kylian Mbappe are deja un trofeu de Cupă Mondială în palmares. Foto EPA EFE
  • 1

Lionel Messi - Argentina

O ultimă șansă pentru Messi, unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile să încheie o carieră strălucitoare.

Vârstă: 35. Selecții: 165. Goluri: 91

Lionel Messi, la ultimul Mondial. Probabil că va fi cel mai bun pentru Argentina
Lionel Messi, la ultimul Mondial. Probabil că va fi cel mai bun pentru Argentina
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite