Argentina - Arabia Saudită. Surpriză absolut uluitoare la Cupa Mondială. Messi, înger și demon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentina, favorita la titlu la CM Qatar 2022, a început perfect partida cu Arabia Saudită, dar a încheiat în genunchi. Messi a înscris pentru 1-0, dar a și greșit o pasă din care s-a născut golul care a declanșat dezastrul formației sale.

Lionel Messi a fost anihilat complet de fotbaliștii saudiți. Foto EPA EFE
Lionel Messi a fost anihilat complet de fotbaliștii saudiți. Foto EPA EFE

Argentina a deschis scorul în minutul 10, în urma unui penalty acordat ușor, la intervenția VAR, după ce arbitrul central sloven Slavko Vinčić a revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului. După o ocazie negată de portarul advers cu câteva minute înainte, acum Messi nu a mai ratat ținta: 1-0 pentru favorita Mondialului și părea că lucrurile vor decurge normal, în acord cu calculele hârtiei. Mai ales că Argentina a avut trei goluri anulate, tot din camera VAR, chiar și pentru un offside de un deget. 1-0 la pauză.

La reluare, meciul a luat o turnură încredibilă: Lionel Messi a pierdut o minge la mijlocul terenului, saudiții au recuperat și au făcut liniște în tabăra argentinienilor: 1-1! (Al Shehri 48).

Început prost pentru Messi, aflat la ultimul Mondial din carieră

Gluma s-a îngroșat cinci minute mai târziu, când Al Dawsari l-a învins pe Martinez și a declanșat fiesta în rândul suporterilor saudiți. Disperați, argentinienii au declanșat forcingul la poarta lui Al Owais, dar arabii au fost mai uniți ca oricând: toți pentru unul și unul pentru toți!

Argentina, călărită surprinzător de Arabia Saudită. Foto EPA EFE
Argentina, călărită surprinzător de Arabia Saudită. Foto EPA EFE

Dar presiunea a fost în zadar. Abia pe final, Argentina a avut o ocazie clară (85), dar capul lui Messi a fost parat de portatul saudit. Alamri a mai scos incredibil o minge de pe linia porții în primul minut de prelungire și Arabia Saudită realizează una dintre cele mai mari surprize înregistrate vreodată la Cupa Mondială.

O fază de o duritate extremă s-a petrecut în al patrulea minut de prelungire, când portarul Al Owais l-a lovit cu genunchiul în plină figură pe coechipierul său, Al Shahrani, făcându-l KO. 

Ultimul Mondial al lui Leo Messi, ajuns la 35 de ani, a început prost pentru poate cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Argentina are timp să se redreseze în cadrul Grupei C, dar în două meciuri infinit mai grele, cu Mexic (sâmbătă, 26 noiembrie, ora 21.00, TVR 1) și Polonia (miercuri, 30 noiembrie, ora 21.00).

Argentina - Arabia Saudită 1-2

Au marcat: L. Messi 10 (pen.) / Al Shehri 48; Al Dawsari 53

Argentina (4-2-3-1): E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, Paredes - Di Maria, Messi, Papu Gomez - L. Martinez

Rezerve: Armani, Rulli - Acuna, Almada, Alvarez, A. Correa, Dybala, E. Fernandez, Foyth, Mac Allister, Lisandro Martinez, Montiel, Palacios, Pezzella, G. Rodriguez

Selecționer: Lionel Scaloni

Arabia Saudită (4-4-1-1): Al Owais - Abdulhamid, Tambakti, Al Boleahi, Al Shahrani - Al Shehri, Kanno, Al Malki, Al Dawsari - Al Faraj - Al Buraikan

Rezerve: Al Aqidi, Al Rubaie - Al Abed, Al Amri, Al Breik, Al Dawsari, Al Ghannam, Al Hassan, Al Najei, Al Oboud, Asiri, Bahebri, Madu, Otayf

Selecționer: Hervé Renard

Stadion: Lusail

Arbitru: Slavko Vincic (Slovenia)

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri