20 de ani de la nunta Nadiei Comăneci. „Zeiţa de la Montreal“ povesteşte cum a ajuns Adrian Năstase să-i fie naş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1996, nunta dintre Nadia Comănci şi Bart Conner a fost evenimentul monden al anului, iar oamenii de stat ai vremii au ţinut să fie şi ei implicaţi.

Nadia Comăneci şi Bart Conner sărbătoresc în aceste zile 20 de ani de la căsătorie, iar celebrarea aniversării a început deja la Las Vegas. 

În aprilie 1996, Nadia şi Bart se căsătoreau cu mare fast la Bucureşti, avându-i drept naşi pe soţii Năstase. Dar cum a ajuns fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor din acea perioadă să îşi facă un loc la masa mirilor?

Să spunem pentru început că Nadia Comăneci a fugit din ţară în 1989, iar în 1995 a revenit pentru prima dată în România. Campioana noastră se aştepta la o primire ostilă sau cel puţin indiferentă din partea românilor, dar a fost exact pe dos: "Când am coborât cu Bart din avion, mii de români ne făceau cu mâna şi agitau buchete de flori".

Nadia şi Bart au mers apoi la Oneşti, unde "Zeiţa de la Montreal" şi-a revăzut tatăl, după care fostul preşedinte Ion Iliescu i-a invitat la Cotroceni. În cartea "Scrisori către o tânără gimnastă", Nadia îşi aminteşte: "Preşedintele ne-a întrebat dacă ne gândiserăm să ne căsătorim în România. Ştiu că am fost de-a dreptul surprinsă, dar Bart a adăugat imediat: <Nu există pe lume un alt loc mai bun. Ne vom căsători chiar aici. Românii vor fi profund jigniţi dacă nu o vom face>."

Nadia povesteşte apoi în cartea sa, publicată în 2004, cum a ajuns să fie cununată de Adrian Năstase: "Am stat de vorbă cu Adrian Năstase, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, actualmente primul-ministru al României. Acesta este un om cu mult şarm, inteligent, şi l-a întrebat pe Bart cine urmează să-i fie naş. În credinţa ortodoxă, un cuplu îşi alege drept naş de cununie şi de botez o persoană aflată, în general, într-o poziţie importantă. Totodată, acea persoană conduce şi nunta. Bart i-a rugat pe Adrian şi pe soţia acestuia să ne fie naşi, iar ei au acceptat bucuroşi. Soţia lui Adrian a fost de-a dreptul încântată. Ea intuia că va fi un eveniment ieşit din comun şi a acceptat pe dată. Adio, nuntă necostisitoare!". 

Cununia religioasă a avut loc în 1996, la sfârşitul lunii aprilie, la Mănăstirea Caşin, iar petrecerea de nuntă s-a ţinut la Palatul Snagov, cu 700 de invitaţi. 

Totuşi, după acel eveniment grandios, relaţiile dintre cupluri s-au mai "răcit", iar Nadia şi Bart au ales un alt naş de botez pentru micul Dylan. 

Nadia Comăneci şi Bart Conner celebrează la Las Vegas cei 20 de ani de căsătorie. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite