VIDEO Paula şi Ovi au făcut spectacol în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii României promovează piesa „Playing With Fire“ în Europa, dar, în acelaşi timp, pun la punct detaliile show-ului din Norvegia. Paula şi Ovi concurează peste mai puţin de o lună în cea de-a doua semifinală Eurovision (27 mai). Până atunci, continuă turneul de promovare în Serbia, Portugalia şi Anglia.

Cei doi reprezentanţi ai României la Eurovision s-au întors recent din Turcia, una dintre ţările în care au promovat piesa „Playing With Fire" („Jocul cu focul").

Mai citeşte şi:

VIDEO Eurovision: Paula Seling şi Ovi încing internetul cu noul lor videoclip

Printre altele, Paula (32 de ani) şi Ovi (35 de ani) au participat la „Beyaz Show" cea mai vizionată emisiune de divertisment din Turcia, urmărită de zeci de milioane de spectatori. Show-ul e transmis şi în străinătate.

Apariţii în media turcească

„În Turcia, aproape toată lumea se uită vineri seara la acest spectacol extrem de popular, realizat de Beyazit Ozturk de peste zece ani", povesteşte Paula. Efectele au fost vizibile imediat. „A doua zi ne-au oprit oamenii pe stradă şi ne-au spus că ne-au văzut la televizor şi că le place cântecul nostru", îşi aminteşte cântăreaţa. Reprezentanţii României au acordat interviuri pentru alte posturi cu specific muzical din Turcia, dar şi pentru reviste mondene.

Cei doi şi-au găsit timp să viziteze atât Istanbulul, cât şi mausoleul Anitkabir din Ankara, construit în memoria lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne. „Istanbulul este extraordinar, este un furnicar de oameni. Oriunde te întorci, există ceva ce trebuie să fotografiezi, să reţii, să iei cu tine acasă", spune Paula, impresionată.

image

Ovi şi Paula, împreună cu prezentatorul Beyazit Ozturk

Se lucrează la show

Cei doi cântăreţi urmează să cânte astăzi la Belgrad, iar la 2 mai vor fi la Londra. După acest concert, Paula şi Ovi se vor concentra „mai mult pe repetiţii şi studiu pentru Oslo". În ceea ce priveşte ţinuta pentru semifinala din Norvegia, reprezentanţii României nu s-au hotărât încă. „Avem atâtea variante şi propuneri încât nu putem decide singuri. Inedit Satu Mare îmi realizează costumele de scenă, iar pentru Oslo stilistul coordinator va fi Adrian Oianu. El va avea grijă ca totul să fie unitar, în concordanţă cu mesajul piesei şi cu tendinţele", spune Paula.

Totodată, în acest moment se lucrează şi pentru show-ul de la Oslo, după cum mărturiseşte Ovi. „Pe scenă vom fi noi doi şi patru cântăreţe în backing vocals. Vom avea câteva efecte cu laser aplicate pe clapele pianului şi încercăm diverse soluţii cu efecte pirotehnice, ca să fim în temă cu numele melodiei", dezvăluie Ovidiu.

Deşi nu este un optimist de felul său, artistul este foarte încrezător în ceea ce priveşte prestaţia la Eurovision. „Într-o emisiune transmisă de NRK, postul naţional norvegian, criticii muzicali au plasat România în top 5. Eu cred că piesa noastră are acel ceva care o separă de celelalte melodii şi, dacă toate merg cum trebuie, cred că avem şanse să câştigăm", mai spune artistul.

image

Mascota Lala (centru), înconjurată de suporterii  României la Eurovision

Casa Poporului, simbol la Eurovision

O echipă a Televiziunii norvegiene (NRK) a filmat ieri, la Bucureşti, clipul de prezentare a României în concurs. Filmările ­s-au desfăşurat în faţa Palatului Parlamentului, clădire considerată un simbol al ţării noastre.

„România e a treisprezecea ţară pentru care realizez un clip de prezentare şi trebuie să recunosc faptul că această clădire m-a impresionat. De fapt, nu doar clădirea, ci şi Bucureştiul, e mult mai mare decât mă aşteptam", a mărturisit Vidar Josdal de la NRK. La filmări au participat câteva zeci de persoane, ­„înarmate" cu steaguri şi eşarfe. „Imaginile cu aceşti oameni care susţin România vor fi difuzate chiar înainte ca reprezentanţii voştri să urce pe scenă. Apoi, camera va trece la ei, pentru a le surprinde emoţiile, după care vom difuza alte imagini filmate în faţa Casei Poporului", a spus Josdal.

O câştigătoare Eurovision, la Bucureşti

image

Cântăreaţa irlandeză ­Niamh Kavanagh (42 de ani, foto) a fost prezentă în Bucureşti weekendul trecut, în cadrul turneului de promovare a melodiei „It's For You", piesă cu care concurează la Eurovision.

Artista a câştigat competiţia europeană în 1993, iar Irlanda are în palmares şapte victorii obţinute la Eurovision, de-a lungul timpului.

Şapte victorii în concurs

„În Irlanda nu poţi să aluneci fără să cazi pe un câştigător", se amuză Niamh.

A hotărât să participe din nou după ce patru prieteni compozitori i-au scris o melodie pe care nu a putut să o refuze. „M-am întors în concurs datorită cântecului. De fapt, toată experienţa asta merita retrăită. Nu contează dacă voi câştiga sau nu, atâta vreme cât cânt cum trebuie", spune Niamh. Piesa „It's For You" este o baladă cu influenţe din folclorul irlandez. „Cred că baladele sunt lucrul la care Irlanda se pricepe cel mai bine. Cu siguranţă, cântăm cântecele de dragoste mai bine decât majoritatea oamenilor", spune reprezentanta Irlandei.

Niamh Kavanagh a observat că în prezent se acordă o importanţă mult mai mare show-ului şi vestimentaţiei artiştilor.

Cu toate acestea, nu va dansa, ci doar va interpreta melodia, îmbrăcată într-o „rochie minunată". Va fi acompaniată de două fete şi doi băieţi „care mai cară şi bagaje, câteodată", se amuză artista.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite