UPDATE Noi detalii despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu, care de aproape o lună este în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Constantinescu FOTO Mediafax
Mihai Constantinescu FOTO Mediafax

Cântăreţul Mihai Constantinescu (73 de ani), care este internat la Spitalul Floreasca de o lună, se află în continuare intubat şi ventilat mecanic, potrivit unor surse oficiale. Declaraţiile vin în contextul în care Adrian Daminescu a fost citat de România TV declarând că artistul a fost deconectat de la aparate şi poate respira singur.

UPDATE Mihai Constantienscu se află în continuare intubat şi ventilat mecanic la Spitalul Floreasca, au declarat medicii, care au precizat că deconectarea sa de la aparate nu este posibilă momentan întrucât pacientul „nu are respiraţii spontane“.

Precizările vin după ce postul România TV l-a citat pe cântăreţul Adrian Daminescu spunând că Mihai Constantinescu dă primele semne îmbucurătoare după ce în urmă cu aproape o lună a suferit două stopuri cardio-respiratorii. „De cinci zile este stabil. E scos de la aparate şi respiră singur, mai mişcă câte un deget. Sper să aiba aceeaşi evoluţie ca a lui Gabi Cotabiţă“, ar fi declarat Daminescu la România TV

Recent, surse medicale au dezvăluit că artistul a suferit şi o intervenţie chirurgicală. Pe 4 iunie, lui Mihai Constantinescu i s-a făcut o traheostomie, operaţie necesară în cazul pacienţilor menţinuţi în viaţă de aparate mai mult de 10 zile. 

Intervenţia chirurgicală presupune montarea la nivelul gâtului, în trahee, a unui tub conectat la aparatele de ventilaţie mecanică. Procedura are ca scop oxigenarea plămânilor şi protejarea corzilor vocale afectate în cazul intubării clasice prelungite.

Amintim că Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost dus de urgenţă la Spitalul Floreasca pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Pe parcursul nopţii starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac, iar surse medicale au precizat ulterior că artistul se află în moarte cerebrală

În lunile ce au precedat stopul cardiac, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. Mihai Constantinescu suferă de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în urmă cu 12 ani i-au fost montate valve biologice. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite