Care e starea lui Mihai Constantinescu: detaliile oferite de fosta soţie. Cântăreţul ar fi suferit şi o intervenţie chirurgicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Constantinescu FOTO Adevărul
Mihai Constantinescu FOTO Adevărul

Fosta soţie a lui Mihai Constantinescu, Mihaela Constantinescu (59 de ani), a oferit noi detalii despre starea de sănătate a artistului, internat în continuare la Spitalul Floreasca, după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii.

Mihaela Constantinescu a făcut declaraţii despre starea de sănătate a cântăreţului, internat la Spitalul Floreasca, după ce, în urmă cu aproximativ o lună, a suferit două stopuri cardio-respiratorii. Ea a precizat că artistul este în continuare în comă indusă. 

„Se fac paşi mici, dar avem încredere şi avem nevoie de răbdare. Starea lui Mihai este stabilă, este în continuare în aceeaşi situaţie, se fac paşi mici în sensul bun al cuvântului. Este în continuare în comă indusă, pentru că altfel nu au cum“, a declarat fosta soţie a lui Mihai Constantinescu, la Antena Stars. 

„Lucrurile nu se pot repara şi nu se pot rezolva. Este singurul mod în care poate fi tratat şi ajutat, ca tot ceea s-a stricat, s-a deranjat acolo să se repare“, a adăugat ea. 

În plus, surse medicale au dezvăluit că artistul a suferit şi o intervenţie chirurgicală. Potrivit acestora, marţi, 4 iunie, lui Mihai Constantinescu i s-a făcut o traheostomie, operaţie necesară în cazul pacienţilor menţinuţi în viaţă de aparate mai mult de 10 zile. 

Intervenţia chirurgicală durează 30 de minute şi presupune montarea la nivelul gâtului, în trahee, a unui tub conectat la aparatele de ventilaţie mecanică. Procedura are ca scop oxigenarea plămânilor şi protejarea corzilor vocale afectate în cazul intubării clasice prelungite. În plus, prin acest tub sunt aspirate secreţiile şi astfel scade riscul infecţiilor, notează click.ro. 

Amintim că Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Pe parcursul nopţii starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac, iar surse medicale au precizat ulterior că artistul se află în moarte cerebrală

În lunile ce au precedat stopul cardiac, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. În luna martie a acestui an, Constantinescu a fost nevoit să-şi anuleze toate concertele după ce a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă. 

Mihai Constantinescu suferă de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în urmă cu 12 ani i-au fost montate valve biologice. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite