The Beatles, Mick Jagger şi Robbie Williams ar putea apărea pe noua bancnotă de 10 lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
The Beatles FOTO Getty Images
The Beatles FOTO Getty Images

Banca Naţională a Angliei a publicat o listă cu 150 de personalităţi care ar putea să apară pe noua bancnotă de 10 lire. Cântăreţii Mick Jagger şi Robbie Williams, dar şi trupa The Beatles se regăsesc printre propuneri.

Printre cele 150 de personalităţi ale căror nume au fost sugerate de către public pentru noua emisiune a bancnotelor de 10 lire sterline figurează trupa The Beatles şi Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones -, dar şi fostul solist al grupului pop Take That Robbie Williams, care a avut un succes răsunător şi în calitate de cântăreţ solo, potrivit „Daily Mail“.

De asemenea, pe listă se regăsesc şi reprezentanţi ai monarhiei britanice, vedete din lumea sportului, a literaturii şi a politicii. 

Printre acestea se află numele prinţesei Diana, decedată în urma unui accident de automobil la Paris în 1997, fotbalistul David Beckham, jucătorul de rugby Jonny Wilkinson. 

Sunt evocate însă şi numele ducelui de Edinburgh, al reginei mamă, cel al fostului premier Winston Churchill şi cel al activistei pentru drepturile femeilor Emmeline Pankhurst. Trei „uriaşi“ ai literaturii - William Shakespeare, Geoffrey Chauser şi George Orwell - apar pe aceeaşi listă, alături de oamenii de ştiinţă Stephen Hawking şi Alexander Fleming.

Favorit este însă Alan Turing, matematician, criptolog şi informatician, autorul articolelor pe baza cărora a fost înfiinţată ştiinţa informatică, care a condus la apariţia computerului, mort în 1954 după ce a fost condamnat, potrivit legislaţiei din epocă, pentru faptul că era homosexual.

Din anul 2000, naturalistul şi biologul Charles Darwin, cunoscut în special pentru teoriile sale despre evoluţia speciilor şi despre selecţia naturală, ilustrează una dintre cele două feţe ale bancnotei de 10 lire sterline. Charles Darwin l-a înlocuit în această postură pe scriitorul Charles Dickens.

Pe cealaltă faţă a bancnotei de 10 lire, la fel ca pe toate bancnotele britanice, este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a.
 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite