Supermodelele care nu se ridicau din pat pentru mai puțin de 10.000 de dolari, pe coperta Vogue. Cum arată cele 4 fantastice FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford și Christy Turlington au revenit în forță, demonstrând că frumusețea nu are vârstă.

Linsa, Cindy, Naomi, Christy: supermodelele anilor 90 FOTO Profimedia
Linsa, Cindy, Naomi, Christy: supermodelele anilor 90 FOTO Profimedia

În anii ʼ90, cele patru erau mai mult decât supermodele, erau staruri care aveau toată lumea la picioare. Nu numai că defilau pe podium pentru cele mai mari case de modă din lume și apăreau în videoclipuri, dar cota lor de piață era uriașă. A rămas celebră fraza rostită de Linda Evangelista, care a spus că nici nu se ridică din pat pentru mai puțin de 10.000 de dolari pe zi (iar 10.000 de dolari în anii ʼ90 însemnau echivalentul a aproape 25.000 de dolari în zilele noastre).

Pentru celebra ediție din septembrie a revistei Vogue (September Issue este cel mai important număr din an), Anna Wintour și echipa sa le-au reunit pe cele patru supermodele ale anilor ʼ90 într-un shooting special.

În 1990, George Michael lansa „Freedom“, azi un videoclip-cult, care le transforma pe Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington și Cindy Crawford în superstaruri modiale. Din păcate, Tatjana Patitz a murit în ianuarie 2023, la doar 56 de ani.

Ceea ce a urmat le-a schimbat viețile pentru totdeauna și le-a transformat nu doar în unele dintre cel mai bine cotate topmodele, ci și în vedete de talie mondială.

„A fost o nebunie. Noi nu eram Beatles“, își amintește Linda frenezia care a urmat după lansarea piesei lui George Michael. Erau doar patru fete normale, care au intrat în această industrie și au rescris regulile jocului.

Nu doar că apăreau împreună în defilări sau pe coperțile revistelor de modă, dar erau și  prietene, ceea ce le făcea și mai autentice. „Era o «frăție» acolo, ne păsa și eram loiale. Când una era la pământ, celelalte o ridicau“, a spus Naomi.

Au fost omniprezente în cultura pop: talk-show-uri, tabloide, în posterele colecționate de adolescente din toată lumea. Povestea lor, drumul de la cele mai mari modele ale lumii la femei de afaceri du succes va fi prezentată și în în documentarul „The Super Models“, care va avea premiera pe 20 septembrie, pe Apple TV+.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite