Sir Elton John: „Cred în semne, iar apendicita a fost un semn cât se poate de clar să mă opresc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel
de-al 30-lea album al pianistului, „The Diving Board“,
va fi lansat pe 16 septembrie, fiind, aşa cum spune John, o căutare
a sufletului
Cel de-al 30-lea album al pianistului, „The Diving Board“, va fi lansat pe 16 septembrie, fiind, aşa cum spune John, o căutare a sufletului

Cântăreţul britanic Elton John (66 de ani) mărturiseşte că postura de tată este una la care a visat demult, iar, acum, totul a devenit realitate. Acesta a vorbit despre noul său album, despre boala care era să-i aducă sfârşitul şi despre planurile de viitor într-un interviu acordat publicaţiei britanice „The Telegraph“.

Recent, cântăreţul, compozitorul şi pianistul britanic a primit un premiu în cadrul galei Brits Icon, prilej cu care a vorbit deschis despre relaţia cu partenerul său, regizorul canadian David Furnish, dar şi despre cum statutul de părinte l-a ajutat să treacă peste momentele dificile ale vieţii.

„Să fiu sincer, atunci când am fost de acord să cânt în cadrul galei nu am ştiut de premiu şi de urările din partea prietenilor. Credeam că e o simplă emisiune de televiziune. Cu atât de multe premii în spate, sinceritatea poate să fie un mod minunat de promovare a noului album. Nu mai sunt difuzat atât de des la radio, aşa că, la vârsta mea, fiecare expunere este esenţială“, recunoaşte artistul.

Cel de-al 30-lea album al pianistului, „The Diving Board“, va fi lansat pe 16 septembrie, fiind, aşa cum spune John, o căutare a sufletului. Chiar dacă lansarea este marcată de entuziasm, artistul recunoaşte că a existat un punct în cariera sa când s-a gândit să renunţe la muzică din cauza vânzărilor slabe.

Albumul său din 2006, „The Captain & The Kid“, a înregistrat cele mai mici vânzări de la primul său disc de debut, din 1969, „Empty Sky“. „Am ştiut că nu este un album comercial, dar era unul foarte important pentru mine, iar compania de înregistrări pur şi simplu l-au ignorat. Atunci m-am gândit să nu mai înregistrez un alt album“, spune el.

„Poziţia tatălui” şi abuzul de droguri

Noul album, însă, va cuprinde piese despre mortalitate, memorie, trecerea anilor şi despre evocarea unui timp trecut care nu mai poate fi recucerit. Unele dintre versurile melodiilor sunt atât de stranii, pline de referinţe personale şi imaginare, rezultat al colaborării artistului cu bunul său prieten Bernie Taupin. 

„Unele versuri sunt evidente, altele pot fi considerate chiar ezoterice. Magia colaborării mele cu Bernie e de pe altă lume, o conexiune între două minţi care nu au avut nimic de împărţit timp de 46 de ani. Chiar dacă, uneori, el s-a simţit dezgustat de comportamentul meu, a reuşit să se comporte la fel de politicos. Este, într-adevăr, emoţionant“, povesteşte John.

Dacă Bernie Taupin este partea cerebrală a parteneriatului, Elton era muzicianul virtuos şi showman-ul flamboaiant care, în această etapă a vieţii sale, se arată foarte mulţumit de ceeea ce are. „Sunt foarte relaxat, am o familie, un partener, nimic nu poate să fie mai bine. Toate acestea au necesitat efort din partea mea, dar acum că le am pe toate trebuie să ţin cu dinţii de ele“, arată pianistul.

Elton John şi partenerul său, regizorul canadian David Furnish FOTO AFP

image

Totuşi, nu întotdeauna lucrurile au fost atât de roz pentru Elton John. În trecut, consumul excesiv de droguri îl transformaseră în altă persoană, fapt de care artistul nu este atât de mândru. Dar, odată cu relaţia cu regizorul canadian David Furnish şi cu adoptarea celor doi copii, Zachary (2 ani) şi Elijah (7 luni), viaţa acestuia s-a schimbat radical. „Îmi place fiecare minut petrecut în postura de tată, trezitul în miez de noapte sau schimbatul scutecelor mă inspiră şi mă amuză în acelaşi timp. Te conectează la lume într-un mod cu totul nou“, a mai spus el.

image

Cred în semne, iar apendicita a fost un semn cât se poate de clar să mă opresc“

În 2015, Zachary va merge la grădiniţă, iar acest lucru îl entuziasmează şi mai mult pe muzician, care, până acum, nu a mai trecut prin aceste etape de maturizare ale unui copil. „Nu vreau să fiu în postura de a-i citi doar o poveste înainte de culcare. Vreau să fiu alături de el la locul de joacă, la evenimentele la care participă, în zilele de sport. Aştept cu nerăbdare aceste lucruri“, exclamează John.

Aceasta este doar una dintre schimbările pe care Elton John le-a plănuit. Totodată, el vrea să reducă numărul de concerte pe care le va susţine în viitor, din moment ce în luna iulie a trebuie să anuleze concertul din Hyde Park, când a fost diagnosticat cu apendicită.

„Ştiam că sunt bolnav, dar nu ştiam ce pericol mă pândeşte până când nu am avut parte de o investigaţie amănunţită. Puteam să mor cu uşurinţă. A fost un apel la trezire. Nu mai am 36 de ani, ci 66. Acum, vreau să mai scriu un alt musical pentru Broadway şi vreau să petrec mai mult timp cu copiii mei. Nu vreau să mai merg în turnee, nu am nevoie de bani, o făceam doar de dragul muzicii. Cred în semne, iar apendicita a fost un semn cât se poate de clar să mă opresc“, încheie Elton John.

Despre Elton John

Pe numele real Reginald Kenneth Dwight, Sir Elton John, a vândut într-o carieră de peste patru decenii peste 450 de milioane de discuri la nivel mondial, devenind, astfel, unul dintre cei mai de succes artişti din istorie. A câştigat cinci Premii Grammy, iar pentru coloana sonoră a filmului „The Lion King/Regele Leu“ a primit Premiul Oscar şi un Glob de Aur. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 49 în Top 100 cei mai buni artişti din istorie.

Elton John a fost inclus în „Rock and Roll Hall of Fame“ în 1994. S-a implicat intens în lupta contra SIDA începând cu sfârşitul anilor 1980 şi a fost numit cavaler în 1998. S-a căsătorit cu regizorul de origine canadiană David Furnish pe 21 decembrie 2005 şi continuă să fie un apărător al comunităţii LGBT. În 2008, revista Billboard l-a numit cel mai de succes artist masculin din istorie in „The Billboard Hot 100 Top All-Time Artists“ şi pe locul trei la general, după The Beatles şi Madonna.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite