Show-uri controversate cu vedete adulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jennifer Lopez American Idol foto reuters

Jennifer Lopez a fost aspru criticată după ce a cântat la ziua de naştere a preşedintelui din Turkmenistan, un personaj controversat, acuzat că de violarea drepturilor omului. Prezenţa cântăreţei la eveniment a fost vehement criticată de către organizaţiile care militează pentru drepturile omului. Lopez este cel mai recent nume dintr-o lungă listă de artişti care au avut apariţii la evenimente organizate de personaje cel puţin controversate.

„Dacă aş fi ştiut cine e cu-adevărat, n-aş mai fi acceptat niciodată învitaţia“, pare să fie scuza preferată a celebrităţilor care participă, pentru onorarii fabuloase, la evenimente organizate în onoarea unor lideri controversaţi. Jennifer Lopez este ultima dintr-o listă din care mai fac parte celebrităţi precum Beyoncé, Michael Jackson şi Mariah Carey.

În 2011, actriţa laureată cu Oscar Hilary Swank, actorul Jean-Claude Van Damme şi violonista Vanessa Mae au fost invitaţi speciali la ziua de naştere a liderului cecen Ramzan Kadîrov. Swank i-a urat „La mulţi ani“, iar Van Damme şi-a încheiat discursul cu replica „Vă iubesc, domnule Kadîrov“.

După ce a aflat că mai multe organizaţii care apără drepturile omului l-au acuzat de răpiri şi crime, Hilary Swank a declarat: „Să-mi fie ruşine. Ar fi trebuit să ştiu unde merg, ar fi trebuit să mă documentez mai mult“.

Pe vremea când conducea Libia, clanul Gaddafi organiza des petreceri opulente, la care au fost invitate unele dintre cele mai mari staruri ale lumii. Rapperul 50 Cent a fost invitat la un concert privat desfăşurat în 2005, în timpul Festivalului de Film de la Veneţia, în timp ce Nelly Furtado a susţinut un show pentru familia fostului dictator în 2007.

Mariah Carey a fost invitată şi ea să cânte la petrecerea de Anul Nou desfăşurată în Caraibe, în 2008. În 2011, după ce dictatorul Muammar Gaddafi a fost ucis, celebrităţile prezente la petrecerile acestuia şi-au donat onorariile primite. „Am fost naivă. N-am ştiut pentru cine cânt. Ar trebui ca noi, artiştii, să fim mai atenţi cu aceste lucruri, să vedem cine ne face oferte. Până la urmă, noi suntem traşi la răspundere“, a spus Mariah Carey. Beyonce a primit două milioane de dolari pentru că a cântat la petrecerea de Revelion din 2010 organizată de fiul lui Gaddafi, Muatasim Billah, pe o plajă din St. Bart's.


Citeste mai mult: adevarul.ro/international/in-lume/foto-celebritatile-facut-bani-frumosi-spectacolele-oferite-gaddafi-familiei-lui-1_50ace2ea7c42d5a6638b3db0/index.html

Nelly Furtado şi-a donat şi ea onorariul de un milion de dolari, Beyoncé a făcut acelaşi lucru (banii au ajuns la victimele cutremurului din Haiti), iar 50 Cent a donat banii primiţi pentru UNICEF.

În 2010, Sting a cântat la un concert organizat de Gulnara Karimova, fiica preşedintelui Uzbekistanului, Islam Karimov, care conduce un regim represiv. După concert, artistul a declarat că a crezut că spectacolul a fost organizat de UNICEF, deşi organizaţia negase acest lucru.

Craig Murray, fost ambasador al Marii Britanii în Uzbekistan, a scris pe blogul său: „A fost plătit cu peste un milion de lire sterline pentru a proslăvi un regim barbar. A înnebunit de tot?“.

După ce a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie, Michael Jackson s-a retras în Bahrain, în 2005. În anul următor a semnat un contract pentru un nou album ce urma să fie lansat la o casă de discuri condusă de fiul regelui din Bahrain, şeicul Abdull Bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa. Totul s-a terminat cu un proces, deoarece Michael Jackson a primit în avans şapte milioane de dolari, dar nu şi-a respectat angajamentul.

Fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro, s-a aflat în primul rând la concertul susţinut la Havana, în 2001, de trupa The Manic Street Preachers. Grupul s-a întâlnit cu liderul cubanez înainte de spectacol şi l-a avertizat că va fi un „show zgomotos“. „Nu poate fi mai zgomotos decât războiul, nu-i aşa?“, a fost replica lui Fidel Castro.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite