Seth MacFarlane, gazda premiilor Oscar 2013, a fost dur criticat de către deputatele din California. Acestea l-au numit misogin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seth MacFarlane, criticat de deputatele din California FOTO Reuters
Seth MacFarlane, criticat de deputatele din California FOTO Reuters

Femeile-deputat din California au fost revoltate de atitudinea pe care controversat comediant Seth MacFarlane a avut-o faţă de actriţe, în timpul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar de duminică.

Potrivit The Telegraph, glumele lui MacFarlane au fost neinspirate şi le-au „redus pe cele mai bune actriţe din industria filmului la stereotipuri şi caricaturi, degradându-le feminitatea, în ansamblu, şi chiar afectând industria filmului”, s-au exprimat câteva deputate într-o scrisoare destinată lui Hawk Koch, preşedintele Academiei.

MacFarlane apelează destul de des la glume şi subiecte legate de sex şi religie, în show-ul său animat „Family Guy”.

Decizia ca MacFarlane să fie gazda premiilor Oscar a fost interpretată ca o încercare de a atrage spectatori mai tineri, care înţeleg mai bine acel tip de umor, însă replicile sale care au făcut referire la femei, au fost interpretate ca misogine, mai ales după ce a cântat o piesă despre actriţele care şi-au arătat sânii în filme.

„Este inacceptabil pentru toţi cei care sărbătoresc filmul şi cultura pop ca Seth McFarlane să susţină un asemenea monolog degradant şi misogin împotriva actriţelor care au avut curajul să se expună, cât mai realist, în respectivele producţii”, scriu deputatele, cerând Academiei să condamne comportamentul lui MacFarlane iar „pe viitor, să aibă mai multă grijă în alegerea prezentatorilor.”

Totuşi, nimeni nu ar trebui să se îngrijoreze de posibilitatea ca MacFarlane să mai prezinte vreodată Oscarurile. Întrebat pe Twitter dacă şi-ar mai dori să fie gazda evenimentului, comediantul a răspuns: „În niciun caz. Însă a fost distractiv.”

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite