Selly n-a primit de la stat banii pentru filmul 5 GANG: „Cea mai mare țeapă”. Cât e prejudiciul

0
Publicat:

Cel mai urmărit vlogger din România, Selly, a lansat la finalul anului 2019 pelicula „5GANG: Un altfel de Crăciun”, care la vremea respectivă s-a bucurat de încasări record. Se pare că nici până în prezent, Andrei Șelaru nu ar fi primit finanțarea promisă de statul român. Suma nu este deloc una neglijabilă.

Selly nu ar fi primit finanțarea promisă de statul român FOTO Arhivă
Selly nu ar fi primit finanțarea promisă de statul român FOTO Arhivă

La finalul anului 2019, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, cel mai frumos cadou primit de Selly a fost ca primul său lungmetraj, care a marcat totodată și debutul regizoaral al lui Matei Dima (BRomania) să înregistreze, după cum s-a scris în presă: cel mai mare succes de box office al unui film românesc, din ultimii 30 de ani.

5GANG: Un altfel de Crăciun”, film produs de tânărul Andrei Șelaru, pe atunci abia ajuns la vârsta majoratului, s-a bucurat de încasări record. Aproape 3 milioane de lei, în numai câteva zile de la lansare.

Lucrul care se pare că i-a lăsat un gust amar celebrului vlogger a fost finanțarea din partea statului român. Finanțare de care, el susține, că nu a avut parte, în ciuda promisiunilor.

Prejuduciu de 100.000 de euro

Selly urma să primească aproximativ 100.000 de euro de la statul român, însă spune că nu a mai văzut acești bani niciodată. Andrei Șelaru clasifică această întâmplare drept „cea mai mare țeapă” pe care și-a luat-o vreodată. Vloggerul a povestit totul, în cadrul unei emisiuni televizate.

Strict financiar vorbind și fără să punem, știu eu, sentimente sau alte lucruri la mijloc, cea mai mare țeapă pe care am luat-o a fost de la statul român, care nici până în ziua de astăzi nu ne-a virat finanțarea pentru primul film pe care l-am coprodus, pentru filmul «5 GANG»”, finanțare cu toate actele semnate și cu absolut totul în regulă, nu suntem singurii, este un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro și a fost o rușine pentru România pe plan mondial (…), a dezvăluit Selly.

În plus, el susține că statul român ar fi avut o cu totul altă atitudine în cazul producătorilor americani, veniți să filmeze pelicule de Hollywood în România.

Orice producător venea să filmeze în România sau orice film românesc, care îndeplinea anumite criterii, primea înapoi de la statul român, pentru că producția respectivă crea locuri de muncă, susținea economia locală, etc.; undeva la 30% din bugetul statului, foarte mulți actori americani, case de producție americane au ales să filmeze filme de Hollywood în România, la momentul respectiv, pentru că era acest avantaj economic.(…) Cred aia a fost cea mai mare țeapă pe care am luat-o, ca valoare financiară”, a continuat vloggerul, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Selly este, la ora actuală, unul dintre cei mai influenți români din mediul online, un multimilionar în subscriberi și în vizualizări pe rețelele sociale. La doar 13 ani, Selly a devenit partener afiliat YouTube și, de atunci, a primit din cadrul acestei platforme două premii de argint și unul de aur pentru crearea de conținut. Cinci ani mai târziu el a ajuns să își câștige, din munca proprie, primul milion de euro.

În cadrul aceleiași emisiuni, el nu s-a sfiit să recunoască faptul că, lunar, cheltuie venitul anual al unui român de condiție medie și anume, între 10.000 și 20.000 de euro.

„5GANG: Un altfel de Craciun” este o comedie de familie cu o poveste fictivă despre Selly și colegii lui de trupă: Dia, Gami, Pain și Mădălin.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite