Regina Elisabeta a II-a împlineşte 94 de ani: modalitatea inedită prin care suverana va fi sărbătorită

0
0

În contextul epidemiei de coronavirus, regina Elisabeta a II-a a decis, pentru prima dată în cei 68 de ani de domnie, să nu îşi serbeze ziua de naştere în mod tradiţional, cu salve de tun.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte pe 21 aprilie 94 de ani, iar în acest an, suverana va avea o petrecere virtuală pe Zoom, alături de membrii familiei regale, pentru a fi în siguranţă în continuare în carantină, potrivit unor surse apropiate, scrie New York Post.

Din cauza restricţiilor coronavirusului, restul familiei regale nu o poate vizita pe Regină, care este izolată cu soţul ei, în vârstă de 98 de ani, prinţul Filip, în Castelul Windsor. În schimb, monarhul ar putea avea o petrecere virtuală cu rudele sale, potrivit The Sun.

Prinţul William a spus anterior că membrii familiei au folosit Zoom pentru a ţine legătura din diversele locuri de izolare.

Prinţul Charles se află în Scoţia, prinţul William se află la Norfolk, în timp ce prinţul Harry trăieşte acum în Los Angeles.

Ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a nu va fi marcată, ca de obicei, prin tragerea unor salve de tun în diverse zone ale Londrei, asta întâmplându-se pentru prima dată de la încoronarea ei, în 1952. 

Regina a insistat asupra faptului ca formalităţile obişnuite cu ocazia aniversării ei să nu fie respectate din cauza crizei coronavirusului, a spus o sursă de la Palat.

„Nu vom marca ziua de naştere a majestăţii sale într-un mod special“, a spus sursa, insistând că este „în conformitate cu dorinţele Reginei“.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri