Regina Elisabeta, primul mesaj televizat cu ocazia sărbătorilor pascale: „Paştele nu e anulat. Coronavirusul nu ne va învinge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta a transmis un mesaj audio televizat cu ocazia Paştelui FOTO Captură video
Regina Elisabeta a transmis un mesaj audio televizat cu ocazia Paştelui FOTO Captură video

Regina Elisabeta a II-a (93 de ani) a transmis primul ei mesaj televizat de Paşte de când a devenit regina Marii Britanii. Ea a afirmat că „Paştele nu este anulat“ şi că virusul care afectează întreaga lume nu va învinge.

Regina Elisabeta a II-a a transmis, sâmbătă seara, pentru prima dată un mesaj televizat cu ocazia Paştelui, din cei 68 de ani de monarhie, potrivit The Guardian.

Suverana s-a adresat din nou britanicilor, spunându-le că, în ciuda crizei se sănătate cauzate de pandemia de coronavirus, când familiile sunt obligate să stea izolate, „Paştele nu este anulat“, ci este o sărbătoare „de care avem nevoie“.

„În acest an, Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, însă stând separaţi îi ţinem pe alţii în siguranţă. Dar Paştele nu este anulat. Avem nevoie de Paşte“, a spus monarhul. 

Regina a vorbit despre „celebrarea luminii care învinge întunericul“: „Multe religii au sărbători care celebrează lumina ce învinge întunericul. Astfel de ocazii sunt adesea însoţite de aprinderea lumânărilor. Par să vorbească tuturor culturilor şi să atragă oameni de toate religiile şi chiar atei. Sunt aprinse pe torturi pentru a marca aniversări ale familiei, atunci când ne adunăm veseli în jurul unei surse de lumină. Asta ne uneşte“.

„Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări. În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse. Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare“, a mai spus Regina.

Elisabeta a II-a a promis că virusul mortal care afectează întreaga lume nu va învinge, notează news.ro.

„Ştim că coronavirusul nu ne va învinge. Indiferent cât de întunecată este moartea – în special pentru cei care suferă în durere – lumina şi viaţa sunt mai mari. Fie ca flacăra vie a speranţei Paştelui să fie un ghid pentru viitor. Le urez tuturor un Paşte binecuvântat“, a adăugat regina în mesajul audio postat pe Twitter.

De obicei, regina Elisabeta participă la o slujbă tradiţională de Paşte la Castelul Windsor, alături de membri ai familiei regale. În acest an însă slujba nu va mai avea loc, din cauza restricţiilor.

Duminica trecută, Regina a susţinut a cincea sa alocuţiune televizată în domnia de 68 de ani. Regina le-a cerut britanicilor să fie hotărâţi în faţa pandemiei şi să respecte autoizolarea pentru ca virusul să fie învins.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri