Prințul Harry i-a înfuriat teribil pe talibani cu mărturisirea din cartea sa: „Este un mare ratat, a înnebunit!“

0
Publicat:

Prințul Harry i-a înfuriat pe talibani cu mărturisirea din cartea sa că a ucis în Afganistan. Un lider taliban i-a transmis că militanții pe care i-a omorât „nu erau piese de șah, au fost oameni”. Mai mult decât atât, îl consideră un "mare ratat".

Prințul Harry în uniformă de pilot în armată FOTO Profimedia
Prințul Harry în uniformă de pilot în armată FOTO Profimedia

În timp ce se afla la un punct de control din afara Islam Qala, un oraș de la granița cu Iranul, comandantul taliban Molavi Agha Gol, în vârstă de 32 de ani, a spus despre Harry că își dorește atenție, relatează Daily Mail, citată de hotnews.ro.

Suntem încă aici, conducând, dar el a fugit la palatul bunicii. Este un mare ratat care a încercat să atragă atenția. Nici măcar nu cred ce a spus despre mujaheddin. Este un învins și îi este frică să meargă într-o zonă de luptă. Am făcut istorie dându-l pe el și armata lui afară din țara noastră și ar trebui să fie foarte supărat pentru asta (...)Văd multe știri despre el pe feed-ul meu de Facebook și chiar cred că a înnebunit și are nevoie imediat de un medic”, a scris liderul taliban.

"Dacă Marea Britanie are un sistem și are reguli, ar trebui să investigheze și să vadă pe cine a ucis”, a precizat și Molavi Keramudin, un comandant taliban din orașul central Ghor.

Ministerul Taliban pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului a aviut, de asemenea, o reacție dură „Piesele de șah sunt acum la putere și el se luptă să-și mențină locul în propria familie”.

"Luam o viață pentru a salva alta"

Prinţul Harry a ucis 25 de talibani în Afganistan. Dezvăluirea apare în volumul său de memorii. Prințul a precizat că s-a întâmplat atunci când era angajat ca pilot de elicopter pe frontul din Afganistan şi că trebuia să îşi considere ţintele "ca nişte piese de şah".

Fiul cel mic al regelui Charles al III-lea a petrecut 10 ani în armata britanică şi a participat la două misiuni în Afganistan, în 2007-2008 timp de 10 săptămâni, apoi ca pilot de elicopter în sudul acelei ţări, din septembrie 2012 până în ianuarie 2013. A demisionat în 2015 deoarece nu mai putea să participe la misiuni pe teren, scrie Agerpres.

În volumul său de memorii, "Spare" ("Rezerva"), ce va fi publicat marţea viitoare, dar din care anumite ziare au obţinut deja o copie, prinţul britanic, care s-a mutat între timp în California, povesteşte că a învăţat în cadrul antrenamentului său militar cum să îşi ucidă inamicii şi că acest lucru făcea parte din munca lui: "Trăgeam atunci când trebuia, luam o viaţă pentru a salva o alta".

A putut să-și numere victimele

Potrivit The Telegraph, prinţul Harry a dezvăluit că în timpul celei de-a doua misiuni a lui în Afganistan a putut să îşi numere victimele graţie camerelor video de la bordul elicopterului său Apache.

"Mi se părea esenţial să nu-mi fie teamă de acest număr. Deci, acest număr este în cazul meu 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacţie, dar nici unul care să mă facă să mă simt stânjenit", a scris prinţul britanic, în vârstă de 38 de ani, în autobiografia sa.

El mai spune că îşi considera victimele ca pe nişte "piese de şah" retrase din partidă, aşa cum învăţase în timpul antrenamentului militar, întrucât este imposibil să ucizi o ţintă "dacă o consideri drept o persoană".

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite