O actriţă a depus o plângere împotriva regizorului Benoît Jacquot pentru viol asupra unei minore

0
Publicat:

Actriţa franceză Judith Godreche a depus o plângere la Paris împotriva regizorului Benoit Jacquot, cu care a avut o relaţie când era adolescentă şi pe care îl acuză de viol asupra unei minore, a declarat miercuri avocata sa Laure Heinich pentru AFP, confirmând o informaţie apărută în cotidianul Le Monde.

Benoit Jacquot
Benoit Jacquot nu a dorit să facă declaraţii pe această temă. Foto EPA EFE (Arhivă)

Judith Godreche a depus marţi o plângere la Brigada de Protecţie a Minorilor pentru un viol comis asupra unei fete de 15 ani de către o persoană majoră, în legătură cu fapte care au avut loc în a doua jumătate a anilor 1980 şi care ar putea fi prescrise, scrie Agerpres.

Potrivit cotidianului Le Monde, cineastul francez Benoit Jacquot, în vârstă de 77 de ani, „neagă cu fermitate afirmaţiile şi acuzaţiile lui Judith Godreche". Contactat la începutul lunii ianuarie de AFP, cineastul nu a dorit să facă declaraţii pe această temă.

Actriţa Judith Godreche, în vârstă de 51 de ani, a vorbit recent despre relaţia sa cu Benoit Jacquot, care este cu 25 de ani mai în vârstă decât ea, în cadrul emisiunii „Icon of French Cinema" difuzată de postul de televiziune Arte. Relaţia lor ar fi început în primăvara anului 1986, când ea avea doar 14 ani, şi s-ar fi încheiat la începutul anilor 1990.

Judith Godreche, care nu l-a acţionat niciodată până acum în instanţă pe regizorul francez, a denunţat la începutul lunii ianuarie, pe reţelele de socializare, susţinerea pe care acesta continuă să o primească din partea industriei cinematografice.

„Apreciat pentru perversiunea sa".  

Numele lui este Benoît Jacquot. Încă îi manipulează pe cei care ar putea să-şi asocieze numele cu al meu. Pentru a depune mărturie. Mă ameninţă că mă va da în judecată pentru defăimare", a declarat ea, considerând că cineastul, care nu şi-a ascuns niciodată atracţia pentru actriţele foarte tinere, este „apreciat pentru perversiunea sa".

  Declaraţia ei a fost motivată de vizionarea unui documentar din 2011 în care Benoit Jacquot recunoştea caracterul ilegal al relaţiei sale cu o adolescentă.

Scandalul intervine într-un moment în care industria cinematografică franceză a fost zguduită de punerea sub acuzare a actorului vedetă Gerard Depardieu, care este anchetat pentru viol şi declaraţii misogine şi obscene la adresa femeilor.

  În faţa anchetatorilor, Judith Godreche a denunţat, de asemenea, acte de violenţă în timpul relaţiei sale cu Benoit Jacquot, potrivit avocatei Laure Heinich.

Judith Godreche s-a făcut remarcată în filmul "Les Mendiants", regizat de Benoit Jacquot în 1988, precum şi în lungmetrajul acestuia "La Desenchantee" din 1990.

Benoit Jacquot şi-a construit întreaga operă cinematografică în jurul actriţelor, de la vedete precum Isabelle Huppert la debutante precum Isild Le Besco.

Nu pot să filmez o actriţă decât dacă sunt îndrăgostit de ea", declara el în 2009 pentru Le Figaro. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite