Nicu Covaci, liderul formației Phoenix, operat de urgență pe creier la vârsta de 76 de ani. În ce stare este artistul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Covaci, legendara figură a muzicii rock românești și liderul formației Phoenix, a fost supus unei intervenții chirurgicale urgente la creier vineri, la Spitalul Județean din Timișoara.

Nicu Covaci, operat de urgență FOTO PressAlert
Nicu Covaci, operat de urgență FOTO PressAlert

Potrivit informațiilor furnizate de medici, Nicu Covaci a început să se confrunte cu probleme de sănătate cu aproximativ două săptămâni în urmă, atunci când a început să observe senzații de amorțeală în zona feței și o afectare a vederii. Îngrijorat de aceste simptome, artistul a decis că este cazul să efectueze o scanare RMN, care a relevat prezența unei probleme grave, potrivit news.ro.

Diagnosticul stabilit de echipa de specialiști de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, condusă de medicul Horia Pleș, a fost unul îngrijorător: „proces expansiv intracranian”.

Intervenția chirurgicală, care a durat aproximativ șase ore, a constat în extirparea unei tumori de pe creier, iar mostre din formațiune au fost trimise la laborator pentru analize ulterioare. Rezultatele acestor analize vor determina natura tumorii, fie malignă, fie benignă.

Medicii au raportat că operația s-a desfășurat fără complicații și că starea de sănătate a lui Nicu Covaci evoluează într-o direcție pozitivă. Momentan, artistul rămâne intubat pe secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, însă există speranțe că în următoarele ore va putea fi detubat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite