Motivul pentru care Marilyn Monroe a pozat goală: rivalitatea cu o altă mare actriță FOTO

0
Publicat:

Diva hollywoodiană era invidioasă pe succesul unei colege de breaslă și își dorea să fie ea în atenția presei.

Marilyn Monroe, goală în piscină
Marilyn Monroe a fost unul dintre cele mai mari sex-simboluri de la Hollywood FOTOGRAFII Profimedia

Marilyn Monroe nu a dus niciodată lipsă de admiratori și a fost mereu considerată unul dintre cele mai mari sex-simboluri ale cinematografiei. A fost conștientă de atuurile sale și a pozat nud de mai multe ori. Pe de altă parte, actrița avea insecuritățile sale și își dorea să fie apreciată pentru inteligența și pentru talentul său, nu doar pentru imaginea de bombă sexy.

Totuși, orgoliul feminin a stat la baza deciziei sale de a poza goală într-un shooting din 1960, realizat de fotograful Lawrence Schiller. Mai exact, o mare rivalitate cu Elizabeth Taylor.

Lawrence Schiller dezvăluia că, la vremea respectivă, Marilyn simțea că studiourile Fox îi acordau mai multă atenție lui Liz Taylor, așa că i-a cerut să o fotografieze intrând într-o piscină îmbrăcată cu costum de baie și ieșind fără el, potrivit The Hollywood Reporter. Deși ședința foto a avut loc, aceste fotografii nu au mai fost publicate atunci, ci abia peste mulți ani, în revista „Vanity Fair“.

Larry, dacă ies din piscină fără nimic pe mine, vreau să-mi garantezi că, atunci când pozele vor fi pe coperțile revistelor, Elizabeth Taylor nu apare nicăieri în revista respectivă“, i-a spus Marilyn Monroe fotografului, după cum a povestit acesta într-o carte de memorii.

La acea vreme, Liz Taylor și soțul ei, Richard Burton, erau omniprezenți în presă, erau vedetele preferate ale jurnaliștilor din întreaga lume. Elizabeth Taylor primea un milion de dolari pentru rolul din filmul „Cleopatra“, iar Monroe doar 100.000 de dolari pentru prestația sa din „Something’s Got to Give“.

Totodată, Lawrence Schiller a mai dezvăluit că atitudinea lui Marilyn cu privire la statutul ei de sex-simbol a fluctuat puternic. Deși era mândră de aspectul ei fizic, avea momente în care era foarte nesigură. „Încă este vorba despre nuditate. Numai pentru asta sunt bună? Aș vrea să demonstrez că pot obține publicitate și fără să-mi arăt fundul“, i-a mai spus ea fotografului în ultima lor conversație, avută cu o zi înainte ca diva să moară.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite