Filmul „Blonda“, despre Marilyn Monroe, desființat de critici și de fani. Scena de sex oral cu JFK e „înfiorătoare și nebunească“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ținând cont de ororile îndurate în 36 de ani de viață, e o ușurare că Marilyn nu a trebuit să sufere și din cauza filmului „Blonde“, cel mai recent exemplu de divertisment necrofil, scrie New York Times.

Ana de Armas în rolul Marilyn Monroe în filmul „Blonda/Blonde“
Ana de Armas în rolul Marilyn Monroe, în filmul „Blonda/Blonde“ FOTOGRAFII Profimedia

Producția Netflix „Blonda/Blonde“, regizată de Andrew Dominik, cu Ana de Armas în rolul lui Marilyn Monroe, a fost unul dintre cele mai vizionate filme de pe platformă chiar din ziua lansării, dar a atras și numeroase critici.

Prezentată în premieră la Festivalul de Film de la Veneția, în septembrie, pelicula a fost ovaționată timp de 14 minute, dar criticii și telespectatorii au descris-o „sexistă“, „crudă“ și „unul dintre cele mai detestabile filme“ făcute vreodată.

Ținând cont de toate ororile pe care le-a îndurat Marilyn Monroe în cei 36 de ani de viață, este o ușurare că nu a trebuit să sufere și din cauza vulgarităților din «Blonda», cel mai recent exemplu de divertisment necrofil, care o exploatează pe actriță“, a scris criticul de film Manohla Dargis în prestigioasa publicație The New York Times.

Ana de Armas, lăudată pentru rolul Marilyn Monroe

În timp ce interpretarea Anei de Armas a fost lăudată, filmul în sine a stârnit indignare pentru modul în care este prezentată Marilyn Monroe.

Acest nou portret al divei hollywoodiene exploatează vechile șabloane – copilăria traumatizantă, mama abuzivă, viața la orfelinat, relațiile de iubire ratate, problemele psihice, abuzul de medicamente – făcând din Marilyn o eternă victimă, când actrița a fost mult mai mult decât atât. „Orice altceva lipsește din acest film, inclusiv personalitatea, talentul și inteligența ei“, mai notează criticul de film.

În peliculă sunt câteva secvențe greu de privit: inclusiv o scenă în care Marilyn face un avort și o foarte controversată scenă de sex oral, cu președintele Kennedy. Telespectatorii Nextflix au descris secvența drept „nebunească și înfiorătoare“ și „cea mai degradantă portretizare a lui Marilyn Monroe“.

Un telespecator a scris pe Twitter că filmul există doar pentru a o „pune Norma/Marilyn într-o cutie în care să fie abuzată și sexualizată“, adăugând: „Poate nu mai trebuie să lăsăm bărbații misogini să facă filme inovatoare cu femei despre care nu știu nimic“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite