Modelul iranian Mahlagha Jaberi a apărut la Festivalul de Film de la Cannes cu un laț la gât VIDEO

0
Publicat:

Modelul iranian Mahlagha Jaberi a stârnit controverse la Festivalul de Film de la Cannes, unde a apărut cu rochie la care a adăugat, simbolic, drept accesoriu, o funie cu laț, legată la gât.

Decizia modelul iranian de a apărea cu lațul la gât a fost luată în semn de protest față de execuțiile făcute de regimul din țara sa, potrivit Mediafax.

Imaginile cu Jaberi la Canne, care au atras atenția asupra recentelor spanzurari puse la cale de regimul din această tară, au devenit virale și au stârnit critici din partea unor comentatori politici.

„În timp ce iranieni nevinovați sunt executați, Mahlagha Jaberi s-a gândit că ar fi o idee bună să poarte o rochie cu un laț și să filmeze un videoclip seducator. Absolut rușinos", a postat pe Twitter jurnalistul american nșscut în Iran Yashar Ali.

Mahlagha Jaberi. FOTO AFP
Mahlagha Jaberi. FOTO AFP

„Sensul folosirii <<lațului>> a fost bine înțeles"

Mahlagha Jaberi și-a explicat gestul pe Instagram.

„Am vrut să atragem atenția presei asupra execuțiilor nedrepte ale poporului iranian. Din pacate, declaratiile politice nu sunt permise la Festival, iar forțele de securitate m-au împiedicat să-mi arăt spatele rochiei, dar sensul folosirii <<lațului>> a fost bine înțeles", a spus modelul. 

Mesajul de pe spatele rochiei, la care modelul a făcut referire, era în aceeași notă: „Opriți execuțiile".

Mahlagha Jaberi a primit la postarea sa aproape 100.000 de aprecieri, în 16 ore.

Pedepsele cu moartea continua însă în Iran, notează Mediafax..

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite